Spor, Rio 2016

Kilo vermek için başladı, Rio'da şampiyonluğu hedefliyor

Fazla kilolarından kurtulmak için 2013'te judoya başlayan 35 yaşındaki görme engelli Mesme Taşbağ, kota aldığı 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda podyumun en üst basamağında olmayı amaçlıyor.

Kadir Yıldız  | 15.07.2016 - Güncelleme : 02.08.2016
Kilo vermek için başladı, Rio'da şampiyonluğu hedefliyor

Kocaeli

KOCAELİ - KADİR YILDIZ

Forma girmek için 2013'te judoya başlayan 35 yaşındaki görme engelli milli sporcu doktor Mesme Taşbağ, kota aldığı 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda altın madalya kazanmak istiyor.

Mesme, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde doktor olduğunu anımsatarak, 2008'de Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olduğunu, ardından 5 yıl Iğdır'da görev yaptığını söyledi.

Iğdır'da judoya ilgi duyduğunu ve formda kalmak için bu sporu yapmaya başladığını ifade eden Mesme, bu süreçte keratokonus hastalığı nedeniyle yüzde 40 görme kaybı yaşadığını belirtti.

Antrenörlerinin sayesinde kısa zamanda önemli aşamalar kaydettiğini dile getiren Mesme, "Geçen yıl Güney Kore'de yapılan IBSA Dünya Oyunları'nda +70 kiloda dünya üçüncülüğüm var. 2015 Kasım'da Portekiz'deki Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazandım. Dünya sıralamasındaki ilk 3 sporcuyu yenerek şampiyon oldum. Böylelikle Rio'ya kota aldım." diye konuştu.

 "Hedefine ulaşacak"

Türkiye Görme Engelli Kadın Judo Milli Takımı Teknik Direktörü Şengül Demiral da Mesme'nin Türkiye'de sonradan kazanılan değerlerden biri olduğunu ifade etti.

Bilimsel yöntemlerle sporculara küçük yaşlarda ulaşılması halinde önceki olimpiyatlarda da madalya fırsatı yakalayabileceklerini dile getiren Demiral, "Mesme, zeki, çalışkan, disiplinli ve lider kişiliği var. B3 engelli durumunda olduğu için ona göre antrenman yöntemi uyguladık. Mesme, tekniğini yükseltti. Anında sorun çözebilme yeteneği var. O yüzden müsabakalarda iyi performans sergileyecek ve hedefine ulaşacak." diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın