Dolar
32.68
Euro
35.37
Altın
2,364.49
ETH/USDT
2,871.10
BTC/USDT
54,361.00
BIST 100
10,872.56
Sağlık, arşiv

Gıvracuk ol, sağlıklı gal

"3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü" dolayısıyla çeşitli illerde düzenlenen yürüyüş etkinliklerinde ilginç sloganlar da dikkati çekti.

03.10.2012 - Güncelleme : 03.10.2012
Gıvracuk ol, sağlıklı gal

ANKARA

Gaziantep'te ''3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü'' dolayısıyla ''Hadi yoorum hareket et, kilolara veda et'' sloganıyla yürüyüş yapıldı.

Antalya'da düzenlenen ''10 bin adım atın'' etkinliğinde, Konyaaltı sahili boyunca yaklaşık 1,5 kilometre yürüyen katılımcılar, ilginç görüntüler oluşturdu.

Diyarbakır'da Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ''Mardinkapı şen olur, yürüyen sağlıklı olur'' sloganıyla yürüyüş düzenlenirken,  Edirne'de ''Abe hareket edin be ya'' sloganıyla yürüyüş yapıldı.

Çorum'da da ''Ellaham hiç yörümüyon, yörüyelim heri'' sloganıyla Gazi Caddesi'ni takiben başlayan yürüyüş, tarihi saat kulesi önünde son buldu. 

''Gıvracuk ol, sağlıklı gal''

Bartın'da ise Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ''Gıvracuk ol, sağlıklı gal'' sloganıyla düzenlen yürüyüş dikkati çekti.
Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Demir, insanların yürüyüş sloganının, Bartın'da 'kıvrak olma' anlamına gelen ''Gıvracuk ol, sağlıklı gal'' şeklinde belirlendiğini ifade etti.

''Yürü Angaralım yürü, yürü Türkiye''

Sağlık Bakanı Recep Akdağ da, Altınpark'taki yürüyüş etkinliğine katıldı.

Akdağ, yürüyüş öncesindeki konuşmasında, daha çok park, yeşil alan, yürüme ve spor alanı ile bisiklet yolu yapılması gerektiğini belirterek, ''Vatandaşlarımız, belediye başkanlarından bunu çok yakın bir gelecekte ziyadesiyle talep etmeye başlayacaklar'' dedi. 

Akdağ, ''Yürü Angaralım yürü, yürü Türkiye'' sloganıyla etkinliği başlattı.

AVM'lerde merdivenler 15 dakika yürümedi

Sağlık Bakanlığı'nın düzenlediği etkinlikler kapsamında, İstanbul ve Edirne'deki alışveriş merkezlerinde yürüyen merdivenler de 15 dakikalığına durduruldu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın