Dolar
42.72
Euro
50.06
Altın
4,324.09
ETH/USDT
2,935.60
BTC/USDT
86,801.00
BIST 100
11,348.83
Sağlık

Emzirmek bebekleri ani ölümden koruyor

En az 2 ay boyunca emzirmenin, ani bebek ölümü (SIDS) riskini neredeyse yarı yarıya düşürdüğü bildirildi.

Gamze Türkoğlu Oğuz  | 31.10.2017 - Güncelleme : 31.10.2017
Emzirmek bebekleri ani ölümden koruyor

Ankara

ANKARA

En az 2 ay boyunca emzirmenin, ani bebek ölümü (SIDS) riskini neredeyse yarı yarıya düşürdüğü bildirildi.

Virginia Üniversitesi Tıp Fakültesinden bilim adamlarının yaptığı araştırma çerçevesinde, 2 bin 259 ani bebek ölümü vakası ve kontrol grubunda yer alan 6 bin 894 bebeğin incelendiği 8 uluslararası çalışmanın sonuçları değerlendirildi.

Araştırma, annenin en az 2 ay boyunca bebeğini emzirmesinin, SIDS riskini neredeyse yarı yarıya azalttığını ortaya koydu.

Bilim adamları, 2 aydan az süre emzirmenin böyle bir etki yaratmadığını da vurguladı.

Araştırma ekibinde görevli bilim adamı Kawai Tanabe, "Sonuçlar çok güçlü. Çalışmamız, en az 2 ay emzirilen bebeklerin SIDS'den ölme risklerinin önemli ölçüde azaldığını gösterdi." ifadesini kullandı.

Ani bebek ölümleri, en çok 1 aylık ila 1 yaşındaki bebeklerde görülüyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın