Dolar
32.34
Euro
34.88
Altın
2,219.94
ETH/USDT
3,571.70
BTC/USDT
70,793.00
BIST 100
9,079.97
Sağlık

Yapay kalpten kurtuldu hastalara umut olacak

İzmir'de, bir süredir yapay kalple yaşayan, yapılan organ bağışının ardından geçirdiği operasyonla hayata tutunan 19 yaşındaki Burçin Meşe, nakil hemşiresi olmayı istiyor.

02.07.2017 - Güncelleme : 03.07.2017
Yapay kalpten kurtuldu hastalara umut olacak Fotoğraf: AA/Emin Mengüarslan

İZMİR - TEZCAN EKİZLER

İzmir'de, bir süredir yapay kalple yaşayan, yapılan organ bağışının ardından geçirdiği operasyonla hayata tutunan 19 yaşındaki Burçin Meşe, nakil hemşiresi olarak kendisi gibi hastalara umut aşılamayı hedefliyor.

Güzelcan Kardeşler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hemşirelik Bölümü mezunu Burçin Meşe, 16 yaşında geçirdiği zatürre sonrası kalp yetmezliği çekmeye başlayınca yapay kalple yaşamak zorunda kaldı.

Okula yanında çanta gibi taşıdığı yapay kalple giden, stajını da Bornova'daki toplum sağlığı merkezinde tamamlayan Meşe'ye müjdeli haber, Kadir Gecesi'nde İstanbul'dan geldi.

Beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden ve ismi açıklanmayan bir hastanın ailesi, organ bağışına karar verdi. Bağışlanan kalp, nakil bekleyen Meşe'ye ikinci hayatının kapılarını açtı.

Meşe, Ramazan Bayramı'nın birinci günü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde geçirdiği 5 saatlik başarılı operasyonla, yıllardır beklediği kalbine kavuştu.

Öncesinde kalp fonksiyonlarının zayıflaması nedeniyle yürüyemediği için hayatını tekerlekli sandalyede sürdüren genç kız, hastane odasında, annesi Nilüfer Meşe'nin de desteğiyle ilk adımlarını atmanın mutluluğunu yaşadı.

"Kendim gibi hastalara umut taşımayı hedefliyorum"

Burçin Meşe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok zor dönemler yaşadığını, ümidini yitirmeye başladığı bir zamanda gelen mutlu haberle hayata tutunduğunu söyledi.

Annesinin kendisini hiç yalnız bırakmadığını dile getiren Meşe, "Benden çok annemin başarısı, o olmasa bu kadar yaşayamazdım. Hep iyi olmam için uğraştı. Bu süreçte moral çok önemli." diye konuştu.

Kalp nakli bekleyenlerin halinden en iyi kendisinin anladığını belirten Meşe, "Hedefim bir an önce sağlığıma kavuşup kalp nakil hemşiresi olarak çalışmak. Kendim gibi hastalara umut taşımayı hedefliyorum. Bu çok zorlu bir süreç. Yeri geldi çok mutsuz oldum ve ağladım. Ama şimdi çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

"Manevi anneleri olacağım"

Anne Nilüfer Meşe (40) ise kızının sağlığına kavuşması için yıllardır mücadele verdiğini, şimdi en çok kendisinin mutlu olduğunu söyledi.

Tüm aile bireylerinin organlarını bağışladığına işaret eden Meşe, "Sıkıntılar yaşadığımız için kalp nakli bekleyen hasta ve ailelerinin sıkıntılarını yakından biliyoruz. Bazı ailelerin küçük çocukları olduğu için gelip hastaneye çocuklarına bakamıyorlar. Onların yerine gelip ben bakarım. Ne olursa olsun Burçin için nasıl yaptıysam, onlar için de elimden geleni yaparım." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın