Dolar
32.32
Euro
34.95
Altın
2,209.11
ETH/USDT
3,581.50
BTC/USDT
70,842.00
BIST 100
9,056.99
Spor

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda Gonçalves birinci oldu

52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda genel klasman birinciliğini İspanya'nın Caja Rural-Seguros RGA takımından Portekizli Jose Gonçalves kazandı.

01.05.2016 - Güncelleme : 02.05.2016
Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda Gonçalves birinci oldu

İZMİR

52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, 8. ve son gün ayağı olan Marmaris-Selçuk etabıyla sona erdi.

İstanbul'da start alan tur, rota açısında birçok ilke sahne oldu. İstanbul-İstanbul etabının ardından Anadolu'ya geçen bisikletçiler, sırasıyla Kapadokya-Kapadokya, Aksaray-Konya, Seydişehir-Alanya, Alanya-Kemer, Kumluca-Elmalı, Fethiye-Marmaris ve Marmaris-Selçuk etaplarında pedal çevirdi.

Turun galibi Gonçalves

52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nu Caja Rural-Seguros RGA takımından Portekizli Jose Gonçalves kazandı.

Turun Kumluca-Elmalı etabı sonunda aldığı turkuaz mayoyu sonraki iki etapta da koruyan Gonçalves, turu genel klasmanda lider tamamladı. Takımlar kategorisinde de Caja Rural-Seguros RGA, şampiyonluğa ulaştı. 

Marmaris-Selçuk etabı sonunda lider mayolarda bir değişiklik yaşanmadı. Sprint liderinin taşıdığı yeşil mayo İtalya'nın Southeast Venezuela takımından Manuel Belletti'nin oldu.

Tırmanış liderinin taşıdığı kırmızı mayoyu İtalya'nın Lampre-Merida takımından Przemyslaw Niemiec kazanırken, Türkiye güzellikleri liderinin giydiği beyaz mayoyu geçen yıl olduğu gibi Caja Rural-Seguros RGA ekibinden Luis Mas Bonet elde etti. Bonet, ilk etabın ardından giydiği beyaz mayoyu hiç çıkarmadı.

"Türkiye Turu çok güzeldi"

Turu genel klasmanda lider tamamlayan Gonçalves yaptığı açıklamada, "Bu galibiyet benim için çok önemli. 'World Tour' takımına girmek istiyorum." dedi. 

Gonçalves , "Türkiye Turu çok güzeldi. Katılmaktan büyük zevk aldım. Büyün şartlar, seyirciler ve yollar çok elverişliydi." şeklinde konuştu.

Muhabir: Emrah Oktay

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.