Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,219.08
ETH/USDT
3,572.80
BTC/USDT
70,847.00
BIST 100
9,079.97
Spor

Engelli kayakçının hedefi dünya şampiyonluğu

Doğuştan zihinsel engelli milli kayakçı Tacdin Ören, INAS Dünya Kayak Şampiyonası'ndan altın madalya ile dönmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

02.02.2018 - Güncelleme : 03.02.2018
Engelli kayakçının hedefi dünya şampiyonluğu

Hakkari

HAKKARİ-Sayim Harmancı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan milli sporcu zihinsel engelli Tacdin Ören, Dünya Kayak Şampiyonası'nda altın madalya hedefliyor.

Kayak sporuna 8 yaşında başlayan ve milli takıma kadar yükselen doğuştan engelli Tacdin Ören, katıldığı çeşitli müsabakalarda aldığı başarılı sonuçlarla ilçenin gurur kaynağı oldu.

Erzurum'da 2013 yılında düzenlenen 7. Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) Dünya Kayak Şampiyonası'nda kayaklı koşu serbest stilde dünya üçüncülüğü alan, 2016'da Erzincan ve 2017'de Erzurum'da düzenlenen Özel Sporcular Türkiye Kayak Şampiyonası'nda birinci olan ve puanlı etap yarışlarında birçok derecesi bulunan 22 yaşındaki milli sporcu, 10-12 Ocak'ta Erzurum'da gerçekleştirilen Özel Sporcular Türkiye Kayak Şampiyonas'ında kayaklı koşu büyük erkeklerde de birincilik elde etti.

Bu sonuçla başarılarına yenisini ekleyen Tacdin, 25 Şubat-3 Mart'ta Polonya'da düzenlenecek organizasyonda ay yıldızlı bayrağı göndere çektirip herkesi gururlandırmayı amaçlıyor.

Kamışlı köyü yakınındaki kayak pistinde çalışmalarını antrenörleri eşliğinde sürdüren Tacdin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013'teki organizasyonda dünya üçüncüsü olduğunu anımsatarak, daha iyi dereceler almak için yoğun şekilde çalıştığını anlattı.

İlerleyen günlerde yarış için Polonya'ya gideceğini ve oradan altın madalya ile dönmek istediğini dile getiren Tacdin, "Valimize, kaymakamımıza ve belediye başkan yardımcımıza teşekkür ederim. Bize kayak malzemelerini aldılar. Bir eksiğimiz olmadı. Antrenörlerimiz bizi yönlendiriyor. Çalışmalar iyi gidiyor. İnşallah bu sene altın madalyayı getireceğim. Bu sene birinciliği kaçırmayacağım. Ülkemizi Polonya'da temsil edeceğim." dedi.

Günde iki saat antrenman yaptığını aktaran genç sporcu, ilerde kendi durumundaki çocuk ve gençlere kayak eğitimi vermek istediğini belirtti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.