Spor, Futbol

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi ertelendi

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe arasında bu akşam oynanması planlanan derbi maç ertelendi.

20.03.2016 - Güncelleme : 21.03.2016
Galatasaray-Fenerbahçe derbisi ertelendi

İSTANBUL

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe arasında bu akşam oynanması planlanan derbi maç ertelendi.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, "Bu akşam oynanması planlanan Galatasaray-Fenerbahçe müsabakası, İstanbul Valiliği'nin aldığı karar doğrultusunda kulüplerimizle de görüşülerek ileri bir tarihe ertelenmiştir." denildi.

Açıklamada, Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşmasının oynanacağı tarihin ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.

Bu arada İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada ise müsabakanın alınan ciddi bir istihbaratın değerlendirilmesine bağlı olarak ve kulüplerinde talep ve mutabakatı doğrultusunda ertelendiği bildirildi.

"Taraftarlar dışarı çıkarıldı"

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasındaki Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin güvenlik gerekçesiyle önce seyircisiz oynatılması kararı verilmesi, sonrasında ise ertelenmesinin ardından, statta bulunan taraftarlar dışarı çıkarıldı.

Takımlar gelmedi

Bu arada, güvenlik gerekçesiyle oynanamayan derbi öncesi iki takım da stada gelmedi.

Sarı-lacivertliler Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nden, Galatasaray takımı ise Florya Metin Oktay Tesisleri'nden hiç ayrılmadı.

Muhabir: Ercan Çakar, Mehmet Fatih Duman

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.