Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,562.30
BTC/USDT
70,306.00
BIST 100
9,079.97
Spor

Gözünü dünya şampiyonluğuna dikti

Kick boks ile 10 yıl önce babasının minibüsünde gördüğü afişle tanışan 18 yaşındaki Tuğbanur Kıvrak, profesyonel olarak yapmaya başladığı bu sporda Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

14.09.2017 - Güncelleme : 14.09.2017
Gözünü dünya şampiyonluğuna dikti

SAMSUN - Mustafa Çavuş

Avrupa Gençler Kick Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Tuğbanur Kıvrak, gözünü dünya şampiyonluğuna dikti.

Kick boks ile 10 yıl önce babasının minibüsünde gördüğü afişle tanışan 18 yaşındaki Tuğbanur Kıvrak, daha sonra profesyonel olarak yapmaya başladığı bu sporda Avrupa şampiyonluğuna ulaşmanın gururunu yaşıyor.

Katıldığı Türkiye ve uluslararası şampiyonalarda pek çok başarı elde eden milli sporcu, son olarak 8-10 Eylül'de Makedonya'da düzenlenen Avrupa Gençler Kick Boks Şampiyonası'nda 52 kiloda birincilik kürsüsüne çıktı.

Türkiye şampiyonluklarının yanı sıra dünya üçüncülüğü ve Avrupa ikinciliğini elde ettiğini aktaran Tuğbanur, "Son olarak Avrupa şampiyonluğunu kazandım. Hedefim dünya şampiyonasında da altın madalya kazanmak." dedi.

Milli sporcu, kick boksu kimsenin erkek sporu olarak düşünmemesi gerektiğine işaret ederek, "İlk başlarda kızlara uygun spor değil diyenler vardı. Sonra başarılar gelince başlamak isteyenler oldu. Güzel tepkiler aldım. İsteyen her kadın bu sporu yapabilir. Erkekler için ne kadar zorsa kızlar için de o kadar zor. Yapılamaz dediğiniz hareketi salona gidince ya da maçlarda rahatlıkla yapabiliyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Milli sporcunun antrenörü Özgür Arlı, dünya şampiyonluğunu hedeflediklerini vurgulayarak, "Gördüğü afişle başladığı sporda bugün Avrupa şampiyonu oldu. Spor olsun diye başlamıştı ama yeteneğini gördüğümüz zaman çalışmalarını artırdık. Çok fazla çalışarak başarıya ulaştı. Hedeflerimiz dünya şampiyonluğu." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın