Dolar
32.33
Euro
34.89
Altın
2,210.62
ETH/USDT
3,584.80
BTC/USDT
70,732.00
BIST 100
8,979.60
Gündem, Kurumsal Haberler

'Anadolu Ajansı bugün ve yarın da milletimizin sesi olmayı sürdürecek'

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kazancı, "Dün milletimizden aldığı güçle Milli Mücadele'de milletin sesi olan Anadolu Ajansı, bugün ve yarın da milletimizin sesi olmayı sürdürecek" dedi.

Merve Yıldızalp  | 06.04.2016 - Güncelleme : 06.04.2016
'Anadolu Ajansı bugün ve yarın da milletimizin sesi olmayı sürdürecek'

Ankara

ANKARA

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı, AA'nın 96. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Anadolu Ajansının, yaklaşık bir asır önce vatan topraklarında yaşanan işgallere milletçe direnişin sembollerinden biri olduğuna işaret etti. 

AA'nın, işgal güçleri ve yerli işbirlikçilerinin, Milli Mücadele'yi sekteye uğratacak asılsız haberler yayarak Anadolu halkının inancını kırmaya yönelik propaganda faaliyetlerini engellemek maksadıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla 6 Nisan 1920'de kurulduğunu hatırlatan Kazancı, Anadolu Ajansının, o günden beri gerçek bilginin ve doğru haberin kaynağı olmaya devam ettiğini vurguladı.

Kazancı, köklü bir tarihe sahip olan ve Kurtuluş Savaşı'nda milli şuurun oluşmasına önemli katkı sağlayan AA'nın, kendini sürekli yenileyen dinamik yapısıyla, günümüzde dünyanın en etkin uluslararası haber ajansları arasında yer aldığını belirtti.

Eğitimci-yazar Halide Edip Adıvar ile gazeteci Yunus Nadi’nin kurduğu AA'nın, bünyesinde oluşturduğu Haber Akademisi'nde verdiği gazetecilik eğitimiyle, bilgiyle donatılan ve sahada yoğrulan gazeteciler yetiştirdiğine işaret eden Kazancı, bu sayede kurucularının gazetecilik ve eğitim misyonlarının bir arada layıkıyla sürdürüldüğünü vurguladı.

Kurulduğu günden bugüne birçok alanda değişim ve gelişim yaşayan AA'nın kendisini yenilediği en önemli sahalardan birinin de farklı dillerdeki yayıncılık politikası olduğuna dikkati çeken Kazancı, Türkçe dahil 11 farklı dilde yayın yapan AA'nın her gün İngilizce, Arapça, BHS (Boşnakça, Hırvatça, Sırpça), Rusça, Kürtçe (Sorani ve Kurmançi), Fransızca, Arnavutça, Farsça ve Makedonca haberlerini dünyanın dört bir tarafındaki abonelerine sunduğunu bildirdi.

"Tüm dünyadaki soydaşların sesi"

Anadolu Ajansının, bir asırlık habercilik tecrübesini, milletin fertlerinin var olduğu her coğrafyaya taşıyarak, artık sadece Anadolu'nun değil tüm dünyadaki soydaşların sesi olduğunu ortaya koyduğunu belirten Kazancı, şunları kaydetti:

"Bunun yanı sıra dünyanın diğer coğrafyalarında yaşanan gelişmeleri de yerinde takip eden, haber ve fotoğrafları her gün onlarca uluslararası medya kuruluşlarında kullanılan ya da kaynak gösterilen Anadolu Ajansı, güvenilir haberin kaynağı unvanını ülkemiz sınırları dışına da taşımayı başarmıştır.

Dün milletimizden aldığı güçle Milli Mücadele'de milletin sesi olan Anadolu Ajansı, bugün ve yarın da milletimizin sesi olmaya devam edecek, bir taraftan tüm dünyadaki gelişmeleri hızlı bir şekilde abonelerine aktarırken diğer taraftan da Türkiye’nin hikayesini tüm dünyaya duyurmaya kararlılıkla devam edecektir."

Kuruluşu ve yıllar içindeki gelişimiyle Türk basınının gelişimine de öncülük eden AA'nın 96. doğum gününü kutlayan Kazancı, kuruma emek vermiş ve veren tüm çalışanlara teşekkür etti, geçmişte AA'ya ya da Türk basınına hizmet edip ahirete intikal edenlere de rahmet diledi.

Kazancı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a, AA'nın ilerleyişine desteklerinden dolayı da şükranlarını iletti.

Muhabir: Merve Yıldızalp

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.