Ankara'da FETÖ soruşturması: 142 gözaltı kararı
Ankara'daki FETÖ soruşturması kapsamında, ByLock kullanıcısı olduğu belirlenen Milli Eğitim Bakanlığı personeli 121 kişi ile 21 eski Gençlik ve Spor Bakanlığı personeli hakkında gözaltı kararı verildi, operasyonlarda 82 şüpheli gözaltına alındı.

ANKARA
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, kamu kurum ve kuruluşlarındaki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarına yönelik soruşturmalar kapsamında, Ankara merkezli 8 ilde operasyon düzenlendi.
Örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen, 116'sı daha önce kurumdan ihraç edilen Milli Eğitim Bakanlığı personeli 121 kişi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı eski personeli 21 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
82 şüpheli gözaltına alındı
Bu kapsamda Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ve Narkotik Şubelerince düzenlenen operasyonlarla toplam 82 şüpheli gözaltına alındı.
Sabah saatlerinde başlayan gözaltı işlemlerinin devam ettiği belirtildi.
Muhabir: Zafer Fatih Beyaz-Cankut Taşdan
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.