Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,559.60
BTC/USDT
70,733.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Antalya'da tur teknesi battı

Antalya açıklarında batan tur teknesinde 79 yolcu kurtarılırken, 2 kişinin kayıp olduğu ihbar edildi.

03.09.2016 - Güncelleme : 04.09.2016
Antalya'da tur teknesi battı

ANTALYA

Antalya açıklarında batan tur teknesinde 79 yolcu kurtarılırken, 2 kişinin kayıp olduğu ihbar edildi.

Alınan bilgiye göre, Kaleiçi'ndeki Yat Limanı'ndan yolcularıyla çıkan 28 metre uzunluğundaki "Kurt-C" isimli gezinti teknesi, Konyaaltı Plajı açıklarında su almaya başladı. Kuvvetli yağmur ve rüzgarın da etkisiyle yan yatan teknedekileri kurtarmak üzere deniz polisi, Sahil Güvenlik ekipleri ile bölgedeki diğer tur tekneleri bölgeye hareket etti.

Yan yatan teknedeki 79 yolcu, kurtarılarak Kaleiçi Yat Limanı'na getirildi. Teknede bulunanlardan biri yabancı, iki kişinin kayıp olduğu belirtildi.

Kazazedelerin kurtarılmasının ardından tekne sulara gömüldü. Deniz polisi, yaklaşık 45 metre derinliğe inen teknede kalan kimse olup olmadığını belirlemek üzere çalışmalara başladı. Havanın kararması ve bölgedeki yüksek dalgalar nedeniyle denizden arama çalışmalarına ara verildi.

Polis ekipleri, kıyıya çıkan olup olmadığını belirlemek üzere karadan da sahili taradı.

Denize karışan mazottan etkilendiler

Kaleiçi Yat Limanı'na getirilen, arasında yabancı turistlerin de bulunduğu kazazedeler, deniz otobüsleri yolcu salonu ve bilet satış merkezine alındı. Burada kurtarılan kişilere battaniye verildi. Teknede suya karışan mazottan etkilendikleri belirlenen 33 kişi de ambulanslarla Antalya'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

İsmini vermek istemeyen bir kazazede, falezleri ve mağaraları görmek için yat turuna çıktıklarını belirterek, "Teknede yaklaşık 80 kişiydik. Tekne bir anda alabora oldu, hepimiz denize düştük, kendi imkanlarımızla dubalara tutunduk." diye konuştu.

Tekneden çocuğu ile kurtarılan Muhittin Bakar da "Tekne ne olduğunu anlayamadan bir anda battı. Hepimiz denize savrulduk. Bir kadının korkudan bayıldığını gördüm." dedi.

Öte yandan tur teknesinin kaptanı A.T'nin de ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldüğü öğrenildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın