Dolar
32.38
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,532.00
BTC/USDT
69,805.00
BIST 100
9,063.61
Gündem

AYM Baransu'nun başvurusunu reddetti

Anayasa Mahkemesi, kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı ile ifade ve basın özgürlüklerinin ihlal edildiğini iddia eden gazeteci Mehmet Baransu'nun bireysel başvurusunu reddetti.

17.05.2016 - Güncelleme : 17.05.2016
AYM Baransu'nun başvurusunu reddetti

Ankara

ANKARA 

Anayasa Mahkemesi İkinci Bölümü, kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı ile ifade ve basın özgürlüklerinin ihlal edildiğini iddia eden gazeteci Mehmet Baransu'nun bireysel başvurusunu, bir üyeye karşı dört üyenin oy çokluğuyla reddetti.

Baransu, kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı ile ifade ve basın özgürlüklerinin ihlal edildiğini iddia ederek, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunmuştu.

Mehmet Baransu, başvuru dilekçesinde, "Gazetecilik faaliyeti kapsamında yayımlanan bir habere konu belgelerin temin edildiğinden bahisle suç işlenmediği ve tutuklama nedeni bulunmadığı halde tutuklama kararı verildiği, tutukluluğa ilişkin karar veren sulh ceza hakimliklerinin kanuni hakim ilkesine aykırı olup tarafsız ve bağımsız mahkeme güvencesini sağlamadıkları, kısıtlılık kararı verildiğinden soruşturma dosyasının incelenememesi ve ayrıca kapalı devre itiraz sistemi bulunması nedeniyle tutukluluğa itiraz hakkının etkili bir şekilde kullanılamadığı" ifadesine yer vermişti.

Anayasa Mahkemesi İkinci Bölümü, Baransu'nun başvurusunu reddettiği ve bölümün kararını bir üyeye karşı dört üyenin oy çokluğuyla aldığı öğrenildi.

Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu, "Balyoz Planı" davasında yargılanan bazı sanıklara, ''Kumpas'' kurulduğu iddiasıyla açılan dava kapsamında, "Devletin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri temin etme" ve "Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme dışında kullanma, hile ile alma, çalma" suçundan 2 Mart 2015'te tutuklanmıştı.

Baransu halen cezaevinde bulunuyor.

Muhabir: Aylin Sırıklı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.