Gündem

Başbakan Yardımcısı Şimşek: Dayanışma göstererek bu oyunların üstesinden geleceğiz

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Biz aklı selim bir şekilde büyük bir dayanışma göstererek bu oyunların üstesinden geleceğiz." dedi.

Kerem Kocalar  | 21.08.2016 - Güncelleme : 21.08.2016
Başbakan Yardımcısı Şimşek: Dayanışma göstererek bu oyunların üstesinden geleceğiz

Gaziantep

GAZİANTEP

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, beraberinde Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ile geldiği Gaziantep Havalimanı'nda gazetecilere açıklamasında, kentteki terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi. 

Gaziantep'in güçlü bir şehir olduğunu ve yeniden hızla ayağa kaldıracaklarını ifade eden Şimşek, yaşanan saldırıyı "Eşi benzeri görülmemiş vahşette barbar bir katliam" diye nitelendirdi. 

Terörün her türlüsüyle çok güçlü mücadele edildiğini anlatan Şimşek, tüm terör örgütlerine karşı millet olarak bir, beraber ve bütün olunduğuna işaret etti. 

Devlet olarak son derece güçlü olunduğunu, mücadelenin de en güçlü şekilde sürdürüleceğini vurgulayan Şimşek, "Teröre asla taviz vermeyeceğiz. Bunlar asla bizi yıldıramaz. Nasıl ki milletimiz darbecilere karşı koyduysa bölücü terör örgütleriyle de mücadele en güçlü şekilde devam edecek." dedi.

Şimşek, bir gazetecinin "Neden Gaziantep?" şeklindeki sorusu üzerine, şöyle devam etti:

"Terörün bir mantığı yok. Neden Gaziantep? Mantık yürütecek olursak, Gaziantep'te Arap'ı, Kürt'ü, Türk'ü, Laz'ı huzur, kardeşlik ve barış içerisinde yaşayan ve bu konuda büyük başarı sağlamış bir şehir. Gaziantep çevredeki sıkıntılara rağmen üreten, Türkiye'nin yükünü önemli ölçüde taşıyan ülkemizin büyüme motorlarından birisi. Zaten terörün genel amacı, Türkiye'de istikrarı bozmak, yükselişini engellemek, Türkiye'nin kendi bölgesinde söz sahibi olmasını sınırlamak. Terörün esas hedefi bu, Gaziantep ölçeğinde de çok farklı değil. Gaziantep'te tüm farklılıklar, zenginlik haline gelmiş ve dinamizme dönüşmüş durumda. Terörün Gaziantep'i hedef almasının özünde de bu var. Ama şunu da kabul edelim, dünyanın tüm terör örgütleri ve tehditler, maalesef yakın coğrafyamızda."

Şimşek, yakın coğrafyadaki kaosun hemen sınır komşusunda doğru düzgün bir devletin olmayışının terör için çok verimli bir alan oluşturduğuna dikkati çekti. 

Tüm bu unsurların Türkiye'yi hedef aldığını bildiren Şimşek, "Tükiye kendi coğrafyasında ve hatta küresel ölçekte önemli bir siyasi ve ekonomik aktör haline gelmeye başladı. Şimdi bunu durdurmaya yönelik bir çaba var. İnanıyorum ki milletimiz bir ve beraber bir duruş içerisinde bu sıkıntıları da atlatacak. Zaten Gaziantep'in birlik ve beraberlik ruhu da çok güçlüdür. Biz de bu felaketlerin üstesinden hızla aşacağız. Terörün amacı bizi korkutmak, yıldırmak, içe kapatmaktır. Ama bunu yapmayacağız. Normal hayat devam edecek ve biz bu örgütlerle mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz." diye konuştu.

Şimşek, bir gazetecinin, saldırının gerçekleştiği yerin manidar olduğunun belirtilerek, olay yerinde çok sayıda Kürt kökenli vatandaşların hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti:

"Bu olayları, sıradan bireysel olarak görmemek lazım. Bunların hepsi amaçlı ve planlı bir çabanın eseri. Burdaki Kürt'le Türk kardeşim, huzur içerisinde yaşıyor. Bu şehirde huzuru bozmak için, bu tür fitneler gerek. Burada bir sürü Kürt kardeşim var. Batmanlısı da var Pervarilisi de, Cizrelisi de var Şırnaklısı da... Bunlar hep huzur ve kardeşlik içerisinde. Mesele Türkiye'deki huzuru bozmak, işin özü bu. Türkiye'nin istikrarını bozmak, Türkiye'yi medeniyet yarışında ve uluslararası rekabet yarışında geride bırakmak. Bunu herkes biliyor, bu çok açık ve nettir." şeklinde konuştu.

Konuşmasının son bölümünde sağduyu çağrısında bulunan Şimşek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Gaziantepli hemşehrililerime sesleniyorum; hiç kimse provokasyona gelmesin. Burada kardeşliğimizi zedelemeye çalışıyorlar, aramıza fitne-fesat sokmaya çalışıyorlar. Oyuna gelmeyelim. Büyük bir oyun oynanıyor, biz aklı selim bir şekilde büyük bir dayanışma göstererek bu oyunların üstesinden geleceğiz. Devlet olarak güçlüyüz, güçlü bir mücadele veriyoruz tüm terör örgütlerine karşı. Resim açık ve net olarak ortada."

Başbakan Yardımcısı Şimşek, saldırıyı gerçekleştiren örgütle ilgili de emniyet ve yargı mensuplarının gerekli çalışmaları yaptığını, şimdilik bir şey söylemek için erken olduğunu sözlerine ekledi.

Şimşek, Gaziantep'teki yaralananların bir kısmını hastanede ziyaret etti

Dana sonra Şimşek, beraberinde Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül ile Gaziantep Valiliğine gitti. Burada Vali Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den bilgi alan Şimşek ve beraberindekiler, daha sonra yaralıların tedavi gördükleri hastanelere geçti. 

Doktorlardan, yaralıların sağlık durumuyla ilgili bilgi alan Şimşek ve beraberindekiler, yaralı yakınlarıyla görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Gelin ile damadın yakınıyla görüştü

Patlamada yaralanan damat Nurettin Akdoğan ile gelin Besna Akdoğan'ın sağlık durumlarıyla ilgili yakınlarından bilgi alan Şimşek, aileye olaydan duyduğu üzüntüyü ileterek yaralılara şifa diledi.

Damadın halasının oğlu Fırat Akçan ile hastane çıkışında bir araya gelen Şimşek, "Hakikaten (damadın) morali yerinde, konuştuk. Size çok selamları var. Rahat olun." diyerek teselli etti.

Bunun üzerine Akçan da "Annem oradaydı, biz değildik, damadın durumu iyi ama gelinden haber alamadık. Allah'ın izniyle inşallah durumu iyi olur, hayırlı haberler bekliyoruz." diye konuştu. 

Saldırı alçakça

Hastane çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, olayın ardından Gaziantep Valiliği bünyesinde kriz merkezi kurulduğunu anımsattı.

Vali Ali Yerlikaya'nın merkezi yönettiğini anlatan Şimşek, "Bence sağlıklı açıklamayı valilik yapıyor, en doğrusu da o. Havaalanından gelirken gerekli açıklamalarda bulunduk. Önemli olan yaralıların bir an önce sağlıklarına kavuşması, bizim en büyük önceliğimiz bu yaraların sarılması. Yaralılarımıza Allah'tan şifa diliyorum. Diğer hastanelere de ziyarette bulunacağız. Burada gördüğümüz kadarıyla yaralılara iyi bakılıyor." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.