Dolar
32.39
Euro
35.03
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,538.10
BTC/USDT
69,926.00
BIST 100
9,138.87
Gündem

Başkentin iki ilçesinde 'mania hattı' uygulaması kaldırıldı

Ankara'nın Yenimahalle ve Etimesgut ilçelerinde mania hattının kaldırılmasına ilişkin mutabakat sağlandı.

Yıldız Nevin Gündoğmuş  | 10.05.2016 - Güncelleme : 10.05.2016
Başkentin iki ilçesinde 'mania hattı' uygulaması kaldırıldı

Ankara

ANKARA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Milli Savunma Bakanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile yaptıkları görüşmelerin olumlu sonuçlanmasıyla, uçuş güvenliği hattı olarak bilinen mania hattının Yenimahalle ve Etimesgut bölgelerinde kaldırıldığını bildirdi.

Gökçek, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Milli Savunma Bakanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı arasında 1,5 yıldır devam eden görüşmelerin sonuçlandığını belirtti.

Mania hattının, Ankara'nın gelişiminde ciddi bir sorun olduğunu belirten Gökçek, şu değerlendirmede bulundu:

"Ankara merkezinde bulunan askeri havaalanlarına ait mania planları, mevcut imar planlarında verilen imar haklarının kullanılmasına kısıtlama getiriyordu. Ankara'da uzun yıllardır kangren olan mania hattına ilişkin görüşmeler olumlu bir sonuca ulaştı. Etimesgut Havaalanının yaklaşım alanı olan Yenimahalle ve Etimesgut bölgeleri ile Çankaya'nın, bu havaalanının etkisinde olan bölgelerindeki mania hattının kaldırılması konusunda Milli Savunma Bakanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile mutabık kalındı. 1,5 yıldan beri devam eden çalışmalarımız, nihayet semeresini verdi. Ankaralılara hayırlı uğurlu olsun."

Çankaya bölgesini ilgilendiren Güvercinlik Havaalanına ilişkin Milli Savunma Bakanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki görüşmelerin devam ettiğini bildiren Gökçek, "İnşallah bu bölgeyle ilgili de 2-3 ay içerisinde çözüm sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Mania hattı

"Uçuş güvenliği" için Milli Savunma Bakanlığınca uygulanan mania hattı, havaalanlarını kullanan hava araçlarının, doğal zemin yükseklikleri ile mevcut veya yapılacak yapıların yüksekliklerinden olumsuz etkilenmeden güvenli bir şekilde iniş ve kalkışını sağlamak üzere, mevcut pistlere yaklaşma bölgeleri ve bu bölgelerin yüksekliklerini belirliyor.

Muhabir: Yıldız Nevin Gündoğmuş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın