Dolar
32.32
Euro
34.88
Altın
2,196.41
ETH/USDT
3,581.10
BTC/USDT
70,779.00
BIST 100
9,016.41
Gündem, arşiv

Bingöl ve Şırnak'ta terör saldırıları: 1 şehit, 1 yaralı

Bingöl'de demiryoluna yerleştirilen el yapımı patlayıcının uzaktan infilak ettirilmesi sonucu bir jandarma uzman çavuş şehit oldu, Cizre'de ise nöbet tutan asker yaralandı.

13.08.2015 - Güncelleme : 13.08.2015
Bingöl ve Şırnak'ta terör saldırıları: 1 şehit, 1 yaralı

BİNGÖL/ŞIRNAK

Bingöl'ün Genç ilçesinde demiryoluna terör örgütü PKK mensuplarınca yerleştirilen el yapımı patlayıcının uzaktan infilak ettirilmesi sonucu bir jandarma uzman çavuş şehit düştü.

Alınan bilgiye göre, Bingöl-Elazığ arasındaki demiryoluna, Suveren köyü mevkisinde el yapımı patlayıcı yerleştirildiği ihbarı üzerine, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri zırhlı trenle geniş güvenlik önlemleri altında olay yerine gitti.

Patlayıcı uzmanı jandarma ekiplerince dedektör köpeklerin de yardımıyla yaptıkları imha çalışmaları sırasında bomba uzaktan infilak ettirildi.

Patlamada Jandarma Uzman Çavuş Veli Ateş şehit oldu.

Şehidin cenazesi Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi morguna kaldırıldı.

"Geniş çaplı operasyon başlatıldı"

Öte yandan, Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, Genç ilçesinin Suveren köyü mevkisinde demiryoluna el yapımı patlayıcı madde döşendiği ihbarı üzerine bölgeye patlayıcı madde imha ekibinin sevk edildiği belirtildi.

Ekibin patlayıcıyı arama çalışmaları yürüttüğü ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Arama yapıldığı esnada, bölücü terör örgütü mensuplarınca döşenen uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu jandarma 4'üncü kademe Uzman Çavuş Veli Ateş şehit oldu. Güvenlik güçlerince bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı."

Baba Abdurrahman Ateş: Rüyamda gördüm, şehit olacağını hissettim

Şehit Uzman Çavuş Veli Ateş'in, Konya'nın Kadınhanı ilçesindeki baba evine ateş düştü.

Şehidin, İstiklal Mahallesi'ndeki babaevine acı haber, 112 Acil Servis ekipleri eşliğinde gelen Kaymakam Ercan Çiçek ve askeri yetkililerce verildi.

Oğullarının şehit olduğunu duyan baba Abdurrahman ve anne Sinem Ateş, büyük acı yaşadı.

Kadınhanı İlçe Müftüsü Osman Aslan, şehidin aile yakınları, mahalle sakinleri ve çok sayıda vatandaş da baba Abdurrahman Ateş'e taziyelerini iletti. 

Kısa süre önce kalp ameliyatı geçiren baba Ateş'in oldukça metanetli olduğu görüldü.  

Şehit babasının yakınlarına, oğlunu 2 gün önce, sabah namazından sonra rüyasında gördüğünü ve şehit olacağını hissettiğini anlattığı öğrenildi.

Şehit Veli Ateş'in evli ve 1 erkek çocuğu babası olduğu ifade edildi. 

Genelkurmay Başkanı Özel'den başsağlığı mesajı 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, şehit Uzman Jandarma Çavuş Veli Ateş için başsağlığı mesajı yayınladı.

Özel'in mesajı, Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, "Şehidimiz" başlığı altında yer aldı.

"Başımız sağ olsun, Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın" ifadelerinin kullanıldığı ve şehidin fotoğrafının bulunduğu Orgeneral Özel'in mesajı şöyle:

"Silah arkadaşımız, 13 Ağustos 2015 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman personelimize, şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim."

Cizre Garnizon Komutanlığı'na saldırı: 1 yaralı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, terör örgütü PKK mensupları, Nur Mahallesi'nde bulunan Cizre Garnizon Komutanlığı'na ses bombası ve havai fişekle saldırdı. Saldırıda kulübede nöbet tutan bir asker yaralandı.

Yaralı asker helikopterle Şırnak Askeri Hastanesine kaldırıldı.

Güvenlik güçlerince olay yerinde geniş güvenlik önlemi alınırken, kaçan örgüt mensuplarının yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Diyarbakır

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde hendek kazan ve izinsiz gösteri düzenleyen terör örgütü mensubu gruba güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında, uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu 2 polis memuru yaralandı.

Alınan bilgiye göre, ilçede güvenlik güçlerinin geçişini engellemek için Tekel, Mescit ve Selahattin mahallelerinde hendek kazan, izinsiz gösteri düzenleyen terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H mensubu gruba polis müdahale etti.

Polisler, kaldırıldıkları Silvan Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından helikopterle Diyarbakır'a sevk edildi.

Yaralı polislerin Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın