Dolar
32.45
Euro
35.12
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,560.60
BTC/USDT
70,830.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

BTK Başkanı Dr. Sayan: Terörizmin amacına hizmet edenlerin takipçisi olacağız

BTK Başkanı Dr. Sayan, Gaziantep'teki patlamaya ilişkin "Görüntüleri yayınlayarak terörizmin amacına hizmet edenler hakkında yasal incelemenin takipçisi olacağız ve suç duyurusunda bulunacağız." dedi.

Yıldız Aktaş  | 21.08.2016 - Güncelleme : 21.08.2016
BTK Başkanı Dr. Sayan: Terörizmin amacına hizmet edenlerin takipçisi olacağız

Ankara

ANKARA

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Gaziantep'teki patlamaya ilişkin "Söz konusu görüntüleri yayınlayarak veya paylaşarak terörizmin amacına hizmet edenler hakkında milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliğin korunmasına ilişkin mevzuat kapsamında ilgili kurumlar nezdinde her türlü yasal incelemenin takipçisi olacağız ve ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacağız." dedi.

Sayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, masum insanların hayatını kaybetmesine neden olan saldırıyla ilgili sosyal medya üzerinden saldırı anı ve saldırı mağdurlarına ilişkin çeşitli görüntülerin paylaşıldığını belirtti.

Vatandaşları, Başbakanlığın yazısıyla hakkında yayın yasağı da getirilen söz konusu görüntülere ilişkin paylaşımlar yoluyla terörün amacına bilerek veya bilmeyerek hizmet etmemeleri konusunda da uyaran Sayan, şunları kaydetti:

"Bu itibarla internette ve özellikle sosyal medya da yapılan ve hukuki sorumluluğu bulunan tweet retweet gibi paylaşımlar konusunda vatandaşların gerekli hassasiyetleri göstermesini bekliyoruz. Kamuoyunda infial uyandırma ve toplumu dehşete düşürmeye yönelik kasıtlı paylaşımlarda bulunanların yasal sorumlulukları bulunuyor.

Söz konusu görüntüleri yayınlayarak veya paylaşarak terörizmin amacına hizmet edenler hakkında milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliğin korunmasına ilişkin mevzuat kapsamında ilgili kurumlar nezdinde her türlü yasal incelemenin takipçisi olacağız ve ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacağız."

Muhabir: Yıldız Aktaş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın