Dolar
39.77
Euro
46.56
Altın
3,332.37
ETH/USDT
2,483.20
BTC/USDT
107,660.00
BIST 100
9,418.52
Gündem

CHP'den Almanya'nın Bozdağ ile ilgili tavrına eleştiri

CHP Grup Başkanvekili Özel (Bakan Bozdağ'ın Almanya'daki etkinliğe katılmasının engellenmesi), "Bir bakana, üst düzey diplomatik ilişkiler içinde olunan bir ülke tarafından adeta fiili sansür uygulanması kabul edilemez." dedi.

03.03.2017 - Güncelleme : 03.03.2017
CHP'den Almanya'nın Bozdağ ile ilgili tavrına eleştiri

TBMM - Seval Güler

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Almanya'daki etkinliğe katılmasının engellenmesine ilişkin, "Bir bakana, üst düzey diplomatik ilişkiler içinde olunan bir ülke tarafından adeta fiili sansür uygulanması, yapacağı bir konuşmanın sudan sebeplerle iptal edilmesi kabul edilemez" dedi.

Özel, Bozdağ'ın, Almanya'da Türk vatandaşları ile bir araya geleceği etkinliğe katılımının engellenmesi ve toplantının iptal edilmesine ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

CHP olarak olayı duyar duymaz tepki verdiklerini hatırlatan Özel, Türkiye'yi temsilen yurt dışında bulunan bir bakana, üst düzey diplomatik ilişkiler içinde olunan bir ülke tarafından adeta fiili sansür uygulanmasının, yapacağı bir konuşmanın sudan sebeplerle iptal edilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Özel, "Biz Türkiye'de olağanüstü hal şartlarında sözünü söylemek isteyen insanlar kısıtlandığında bunu nasıl hatalı buluyorsak aynı şekilde, bizimle tam ters fikirlerde bulunan birisinin müttefik ve dost bir ülkede karşı karşıya kaldığı bu muameleye de şiddetle karşı çıkıyoruz." diye konuştu.

"Almanya'nın düşünce özgürlüğü konusunda samimiyetini sorgulatan bir yaklaşım olmuştur"

CHP'nin her zaman ifade özgürlüğünü savunduğunun altını çizen Özel, herkesin fikirlerini özgürce savunmasından, bunun hiçbir şekilde engellenmemesinden yana olduklarını vurguladı.

Özel, Türkiye'yi yurt dışında temsil eden bir bakana yapılan bu muamelenin, diplomatik olarak iki ülke ilişkilerine zarar verebilecek bir yaklaşım olduğuna dikkati çekerek, "Bunu hiç doğru bulmuyoruz. Almanya'nın düşünce özgürlüğü konusunda söylediği sözleri boşa düşüren, samimiyetini sorgulatan bir yaklaşım olmuştur." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özel, Afyonkarahisar Emirdağ'daki açıklamasında Almanya'yı eleştirdi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Almanya'da katılacağı etkinliğin iptal edilmesine ilişkin, "Bizim düşümcemiz şu; Türkiye'yi temsil eden bir bakan yurt dışında sansürleniyorsa, susturuluyorsa, ona salon verilmiyorsa, bu Türkiye'ye yapılmış bir saygısızlıktır." dedi.

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde bir düğün salonunda partililere seslenen Özel, Die Welt gazetesinin muhabirinin tutuklanması nedeniyle Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkilerinin gergin olduğunu söyledi.

Bozdağ'ın Almanya'da katılacağı etkinliğin iptal edilmesine değinen Özel, şöyle devam etti:

"Bu AKP'nin yasakla, baskıyla, sansürle ilk susturuluşu olabilir. Türkiye'de bize bunu çok yapıyorlar. Biz Türkiye'de nasıl 'hayır' diyenlerin, muhaliflerin susturulmasına karşıysak, Almanya'ya söylüyoruz; Bekir Bozdağ'ın susturulmasına da karşıyız. Sosyal demokratlık böyle bir şey. Bizim düşümcemiz şu; Türkiye'yi temsil eden bir bakan yurt dışında sansürleniyorsa, susturuluyorsa, ona salon verilmiyorsa, bu Türkiye'ye yapılmış bir saygısızlıktır. O yüzden parti ayrımı olmadan Bekir Bozdağ'ın susturulmasına yine biz karşı çıkıyoruz. Onların hakkını da gün gelecek CHP savunacak."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın