Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,221.35
ETH/USDT
3,566.50
BTC/USDT
70,812.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

'Cübbeli Ahmet Hoca' hakkında dava

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü hakkında, yazdığı bir kitapta ''Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama'' suçundan 1 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istemiyle dava açıldı.

Melike Gallenkuş  | 05.04.2016 - Güncelleme : 05.04.2016
'Cübbeli Ahmet Hoca' hakkında dava

İstanbul

İSTANBUL

Kamuoyunda, "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü hakkında, yazdığı bir kitapta ''Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama'' suçundan 1 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istemiyle dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli Ahmet Mahmut Ünlü tarafından kaleme alınan, Tuana Basım Yayın tarafından dağıtımı yapılan ''Şifa Ayetleri'' isimli kitabın 42. ve 43. sayfalarında ''erkeğin tenasül uzvu için okunacak dualar'' başlığı altında halkın din duygularının alenen tahkir edildiği yönünde şikayette bulunulduğu belirtildi.

İddianamede, Ünlü'nün savcılığa verdiği ifadeye de yer verilirken, şüpheli Ünlü'nün savunmasında soruşturmaya konu 42. ve 43. sayfalardaki bilgileri başka bir kitaptan alıntı yaptığını belirttiği ancak, sayfanın alt kısmında dipnot gösterilmediği, hangi sayfaların alıntı olduğuna dair bilgi verilmediği kaydedildi.

İddianamede, şüpheli Ahmet Mahmut Ünlü hakkında, ''Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama'' suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Davanın duruşması önümüzdeki günlerde Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.

Muhabir: Melike Gallenkuş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.