Dolar
32.32
Euro
34.88
Altın
2,195.76
ETH/USDT
3,589.30
BTC/USDT
70,845.00
BIST 100
9,010.63
Gündem

'Ergenekon' davası savcısına FETÖ'den hapis istemi

"Ergenekon" davasına duruşma savcısı olarak giren eski savcı Mehmet Ali Pekgüzel hakkında, FETÖ soruşturması kapsamında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

11.01.2018 - Güncelleme : 11.01.2018
'Ergenekon' davası savcısına FETÖ'den hapis istemi

ADANA

Adana'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında "Ergenekon" davasına duruşma savcısı olarak giren eski savcı Mehmet Ali Pekgüzel hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

FETÖ/PDY üyesi yargı mensuplarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilip tutuklanan Pekgüzel hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma tamamlandı.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısının "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırladığı iddianame Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılan değerlendirme sonucunda kabul edildi.

İddianamede, eski savcı Pekgüzel'in telefonunda örgüt üyelerinin gizli iletişimde kullandıkları kriptolu ByLock programının tespit edildiği belirtildi.

ByLock içeriklerinin halen incelendiği belirtilen iddianamede, sanık hakkında bilgi sahibi olan bazı tanıkların ifadelerine de yer verildi.

"Evin imamı Mehmet Ali Pekgüzel idi"

Tanık A.Ş, hukuk fakültesine başladığında İzmir'in Buca ilçesinde örgüte ait bir yurtta kaldığını daha sonra ise bir eve yerleştirildiğini belirterek, "Ben bu evde yaklaşık bir yıl kaldım. Benim kaldığım ev sadece hukuk fakültesi öğrencilerine tahsis edilmişti. Bu evin imamı Mehmet Ali Pekgüzel idi." iddiasında bulundu.

Üzerinde "F" seri numaralı 1 dolar bulundu

İddianamede, Pekgüzel'in tutuklandıktan sonra götürüldüğü Mersin E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda kurum görevlilerince yapılan üst aramasında üzerinden "F" seri numaralı 1 ABD doları bulunduğu, sanığın oğlunun da örgütle bağlantılı bir lisede okuduğu kaydedildi. 

Muhabir: Neşet Karadağ

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.