Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,565.00
BTC/USDT
70,757.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Eski hakim ve savcılara 'saklanmaya devam' mesajı

FETÖ mensubu eski hakim ve savcılara, darbe girişiminden kısa süre önce "ByLock" üzerinden "saklanmaya devam edin" mesajının gönderildiği belirlendi.

29.11.2017 - Güncelleme : 29.11.2017
Eski hakim ve savcılara 'saklanmaya devam' mesajı

ANKARA - Kemal Karadağ

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu eski hakim ve savcılara, darbe girişiminden kısa süre önce, örgütün şifreli haberleşme ağı "ByLock" aracılığıyla "saklanmaya devam edin" mesajının iletildiği tespit edildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, aralarında firarilerin de bulunduğu FETÖ üyesi eski hakim ve savcıların geçen yılki "ByLock" mesajlarının içeriklerine ulaşıldı.

Mesajlarda, aralarında eski savcı Cihan Kansız, eski hakim Mehmet Karababa'nın da bulunduğu ve 2015'te dönemin Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca (HSYK) açığa alınan 49 hakim ve savcının, örgüt içerisinde "49'lar" olarak nitelendirildiği belirlendi.

Eski hakim ve savcılara program üzerinden "49'lar hakkında" başlığıyla iletilen bir mesajda, "Beklenen baharın çok yaklaştığı bu günlerde dişinizi sıkın, ortaya çıkmayın. Saklanan arkadaşlar saklanmaya devam etsinler." mesajı aktarıldı.

Öte yandan, örgüt yöneticilerince verilen emirler üzerine hareket eden eski hakim ve savcılar, sistem üzerinden gerçekleştirdikleri mesajlaşmalarda haklarındaki soruşturmaları tartıştı.

"Bir gece ansızın her şey değişebilir"

Darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz 2016 öncesinde de program üzerinden görüşmelerini sürdüren eski hakim ve savcılara, sıkıntıların biteceğine yönelik mesajlar verildi.

Mücadeleye devam etmeleri ve örgütü desteklemeyi sürdürmeleri istenen eski hakim ve savcılara, darbe girişiminden kısa süre önce, "Bir gece ansızın her şey değişebilir." iletisi gönderildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın