Dolar
32.32
Euro
34.93
Altın
2,212.18
ETH/USDT
3,601.20
BTC/USDT
71,263.00
BIST 100
9,055.40
Gündem

'FETÖ, bağışları Türkçe Olimpiyatları'na harcamış'

FETÖ sanığı Karakoç, "TASİAD isimli derneğe yapılan bağışlar, yurt içinden veya dışından gelen iş adamları ve Türkçe Olimpiyatları'nın masrafları için harcandı." dedi.

21.11.2017 - Güncelleme : 21.11.2017
'FETÖ, bağışları Türkçe Olimpiyatları'na harcamış'

TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "iş dünyası yapılanması"na yönelik soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, örgüt içerisinde küresel bir organizasyon olarak nitelendirilen Türkçe Olimpiyaları'nın masraflarının yardım ve bağış altında toplanan paralarla karşılandığı bilgisine yer verildi.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen 61 sayfalık iddianamede, 24 tutuklu sanık hakkında, "terör örgütüne üye olmak" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçlarından beşer yıldan onar yıla kadar hapis cezası istendi.

Örgütün mali kaynakları ve yapılanmasının detaylı şekilde anlatıldığı iddianamede, devlet kademelerindeki yapılanmaya ve sızılan yerin önemine göre örgüt içerisindeki mahremiyetin arttığına işaret edildi.

İddianamede ifadesine yer verilen tutuklu sanık Muhsin Karakoç, kanun hükmünde kararname ile kapatılan Tekirdağ Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği'ne (TASİAD) bağış altında yardım yapıldığını belirtti.

Karakoç, "TASİAD isimli derneğe bağışlar, yardım ve sponsorluk adı altında yapılıyordu. Kimin ne kadar yardımda bulunduğunu hatırlamıyorum. Bağışlar yurt içinden veya dışından gelen iş adamları ve Türkçe Olimpiyatları'nın masrafları ile derneğin genel giderleri için harcandı." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ömer Ural

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.