Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,568.40
BTC/USDT
70,275.00
BIST 100
9,137.90
Gündem

FETÖ elebaşısı Gülen'in avukatı hakkında iddianame

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün "avukatlık yapılanması"na ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 40 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

Muhammed Enes Can  | 10.11.2017 - Güncelleme : 10.11.2017
FETÖ elebaşısı Gülen'in avukatı hakkında iddianame

Istanbul

İSTANBUL

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, FETÖ'nün "avukatlık yapılanması"na ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında örgüt elebaşısı Fetullah Gülen'in avukatı Orhan Erdemli, örgütten yargılanan eski emniyet müdürlerinin avukatları, Ergenekon davasında bir kısım sanıkların avukatı ile eski savcısı Gültekin Avcı'nın da bulunduğu 40 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, FETÖ'nün avukatlık yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında, yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında tutuklanan FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in müdafisi Orhan Erdemli'nin de aralarında bulunduğu 40 avukat hakkında ''FETÖ terör örgütüne üye olmak'' suçundan ayrı ayrı iddianame düzenlendi.

Söz konusu iddianameler Başsavcılıkça onaylanarak, İstanbul Ağır Ceza Mahkemelerine gönderildi.

Hakkında iddianame tanzim edilen avukatlar arasında Orhan Erdemli, Abdulkadir Şeker, Abdullah Şen, Adem Yılmaz, Ahmet Düzgün, Burak Kemal Tanrısever, Deniz Atmaca, Engin Emrah Biçer, Erdal Sarıkaya, Erol Ergüder, Gazi Tanır, Gültekin Avcı, Hasan Günaydın, Hürol Karadaş, Kadir Kökten, Kamil Ata, Kani Öztürk, Mehmet Öksüz, Metin Fatih Mergen, Muhittin Yılmaz, Murat Kılıç, Mustafa Aydın, Mustafa Çağlar Akgün, Nazif Aktaş, Onur Çeliktaş, Osman Yalçın, Önder Yılmaz, Rahmi Arslan, Selami Kurt, Selim Özkan, Seyfettin Dayan, Sıddık Filiz, Sinan Dengiz, Suphi Bat, Şeref Polat, Tayfun Aktaş, Ulvi Murat Atabey, Vural Ergül, Yılmaz Çiçek ve Yusuf Avni Kapacaoğlu yer alıyor.

Şüphelilerden Vural Ergül, Ergenekon davasının bir kısım sanıklarının müdafiliğini üstlenmişti. Avukat Seyfettin Dayan ve Sıddık Filiz ise FETÖ'nün kumpas davalarında yargılanan eski emniyet müdürleri ile bir kısım FETÖ şüphelilerin avukatlığını yapmıştı.

Nazif Aktaş, "Futbolda şike" soruşturmasında "kumpas" kurduğu iddiasıyla açılan davada tutuksuz yargılanıyor. Şüpheli avukatlardan Kadir Kökten ise Nokta dergisi yöneticileri Cevheri Güven ve Murat Çapan'ın, "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından yargılandıkları davada, sanıkların müdafiliğini üstlenmişti.

Şüpheliler arasında, FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan ve İzmir'de saklandığı evde yakalanan eski savcı Gültekin Avcı da yer alıyor. Avcı hakkında ise birden fazla FETÖ soruşturması bulunuyor.

İddianamelerde, şüpheli avukatların bir kısmının Bylock programını kullandığı, bir kısmının Bank Asya'daki hesaplarına örgüt talimatı sonrasında para yatırdıkları, örgütsel faaliyetlere katıldıkları gibi birden fazla suçlamanın yer aldığı öğrenildi.

Muhabir: Muhammed Enes Can,Hüseyin Kulaoğlu,Hanife Sevinç

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın