Gündem

Hakkari'de terör operasyonunda şehit sayısı 7'ye yükseldi

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK üyelerine yönelik sürdürülen operasyonda, şehit düşen askerlerin sayısı 7'ye yükseldi.

03.09.2016 - Güncelleme : 04.09.2016
Hakkari'de terör operasyonunda şehit sayısı 7'ye yükseldi

HAKKARİ 

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK üyelerine yönelik sürdürülen operasyonda, şehit düşen askerlerin sayısı 7'ye yükseldi.

Valilik'ten yapılan açıklamada, Çukurca ilçesi Çağlayan köyü Seni Tepe, Kale Tepe ve Dağbaşıtepe bölgesinde 1. Komando Tugay Komutanlığı görevlilerince devam eden operasyon kapsamında, 03 Eylül 2016 günü saat 06.30 sıralarında bölücü terör örgütü mensupları tarafından ağır silahlar ile saldırıda bulunulduğu, saldırıya anında karşılık verilmesiyle çatışma çıktığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çıkan çatışma neticesinde, 7 askeri personelimiz tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit olmuş, 20 askeri personelimiz ise yaralanmıştır. Yaralı askeri personellerimiz helikopter ile Hakkari Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek tedavilerine başlanılmış olup, yaralı askeri personellerimizin hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağ olsun. Bölgeye taarruz helikopterleri sevk edilerek, yakın hava desteği sağlanmış, bölge ateş altına alınmıştır. Geniş çaplı operasyonlar sürdürülmekte olup, konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

 104 terörist etkisiz hale getirildi

"Kahraman güvenlik güçlerimiz tarafından Hakkari genelindeki bölücü terör örgütü mensuplarının tamamen temizlenmesine yönelik olarak başlatılan topyekun mücadele başarıyla devam etmektedir." ifadesine yer verilen açıklamada, bu bilgiler verildi:

"Bizzat generallerimizin yerinden sevk ve idaresinde gerçekleştirilen kapsamlı operasyonlarda 03 Eylül 2016 günü 104 terörist etkisiz hale getirilmekle birlikte arama, tarama ve devam eden çatışmalar sonucu sayının daha da artacağı değerlendirilmektedir. Bu büyük ve her türlü takdire layık olan yok etme harekatı karadan ve havadan bütün imkanlar kullanılarak icra edilmekte olup, kesin sonuç alınıncaya kadar devam edecektir. Ancak coğrafi şartlar ve çatışmaların şiddeti dolayısı ile maalesef şehitler de verilmektedir. En az kayıpla sonuca ulaşılabilmesi için komuta kadememiz her türlü tedbiri planlamakta ve yerine getirmektedir. "

Güvenlik güçlerince Çukurca kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik hava destekli operasyon başlatılmış, bu sabah 06.45 sıralarında çıkan çatışmada 3 asker şehit düşmüş, 3'ü ağır 20 asker yaralanmıştı. 


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın