Dolar
32.33
Euro
34.90
Altın
2,207.56
ETH/USDT
3,574.50
BTC/USDT
70,549.00
BIST 100
9,038.03
Gündem

Hastaların göz ameliyatında enfeksiyon kaptığı iddiası

Adana'da özel bir hastanede gözlerinden ameliyat edilen bazı hastaların, operasyon sırasında enfeksiyon kaparak, tekrar rahatsızlandığı öne sürüldü.

13.09.2016 - Güncelleme : 13.09.2016
Hastaların göz ameliyatında enfeksiyon kaptığı iddiası

ADANA

Adana'da özel bir hastanede göz ameliyatı olan hastalardan Perihan Oğuş (60), gazetecilere yaptığı açıklamada, rutin göz muayenesi için gittiği özel hastanede, kendisine katarakt teşhisi konulduğunu söyledi. 

Doktorun kendisine ameliyat olmasını tavsiye ettiğini, böylece daha iyi görebileceğini söylediğini dile getiren Oğuş, "Beni muayene eden doktor, ameliyat günü hastanede yoktu. Bana gelip hangi gözümden ameliyat olacağımı sordular. 'Bilmiyorum' dedim. Birilerine sordular ve sonra sağ gözümden olacağımı söylediler. Ama asıl sorun sol gözümdeydi. Onlara güvendim ve oldum. Benle birlikte 10 kişi daha ameliyat sırası bekliyordu. Benden sonra ne çarşafı değiştirdiler ne de kullandıkları aletleri temizlediler." iddiasında bulundu.

Hastaneden eve geldikleri akşam sağ gözünü açamadığını ifade eden Oğuş, şunları kaydetti:

"İki gün sonra gece çok şiddetli ağrı başladı. Sabah erkenden aynı hastaneye gittik. Beni yatırdılar ama hiçbir açıklama yapmadılar. 'Rahatsızlığın benden kaynaklı olabileceğini' söylediler ama benim tansiyonum, şekerim yok. 12 gün yattım. 'Daha iyi oldunuz' diyerek taburcu ettiler. Eve geldik. 2-3 gün iyiydim, sonra yine şiddetli ağrı başladı. Kızım hastaneyi aradı. Bize bir araç gönderip hastaneye götürdüler. Orada Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesini aradılar. Ambulansla bizi oraya gönderdiler. Balcalı'da bize 'gözümde inatçı ve yoğun bir enfeksiyon olduğu' söylendi. 'Tedavisi uzun sürecek' denildi. Ancak bu enfeksiyonu nerede kaptığımla ilgili bir şey söylemediler. Doktorlar, görüp göremeyeceğimin tedavi sürecinde belli olacağını söyledi."

Kendisiyle aynı gün ameliyat edilen en az 10 kişinin aynı rahatsızlıkları yaşadığını duyduklarını öne süren Oğuş, durumu ağır olanların Ankara'ya gönderildiğini belirtti.

Oğuş, şu an sağ gözüyle göremediğini bildirdi.

Perihan Oğuş'un kızı Ezgi Oğuş ise annesinin ameliyat edildiği hastanenin steril olmadığını savunarak, "Girilmez denilen yerlere biz bile kolaylıkla girebiliyorduk. Cuma annem ameliyat oldu, pazar günü şiddetli ağrıları başladı. Pazartesi sabah hastaneye gitti. Bizimle aynı gün ameliyat olan 13 kişi daha rahatsızlanıp gelmişti. Herkese yatış verdiler. 12 gün annem hastanede yattı. Bize 'Taktığı lens ya da kullanılan ilaç alerji yapmış olabilir' dediler." şeklinde konuştu.

Ezgi Oğuş, yaşadıkları durum sonrası hastaneyi Sağlık Bakanlığına şikayet ettiklerini ve savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

Bu arada, Oğuş ve bazı hastaların aynı iddialarda bulunması üzerine valilik tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Muhabir: Muzaffer Çağlıyaner,Ömer Yıldız

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın