Dolar
32.47
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,571.90
BTC/USDT
70,864.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

'Karakol gemi' 10 yıldır ziyaretçilerini ağırlıyor

Kıbrıs Barış Harekatı'nın Ege safhasında "karakol gemi" olarak görev yapan Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi'ni son 10 yılda yaklaşık 200 bin kişi ziyaret etti.

11.10.2016 - Güncelleme : 11.10.2016
'Karakol gemi' 10 yıldır ziyaretçilerini ağırlıyor Kıbrıs Barış Harekatı'nın Ege safhasında "karakol gemi" görevi yapan ve sonrasında Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi olarak hizmet veren savaş gemisi, 10 yıldır ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. ABD'de 1964'te inşa edildikten sonra aynı yılın sonunda Türk donanmasına katılan Yarhisar'ın, "keşif-karakol" gemisi olarak yaptığı görevi 2004'te son buldu. Kıbrıs Barış Harekatı'nın Ege safhasında görev yapan "karakol gemi", Gölcük-Kavaklı sahilinde 2006'nın ekim ayında karaya yerleştirilerek, müze olarak hizmet vermeye başladı. Yerli ve yabancı turistler ile gemiciliğe meraklı vatandaşlardan yoğun ilgi gören gemi, aynı zamanda "Türkiye'nin karaya yerleştirilmiş ikinci su üstü savaş gemi müzesi" olma özelliğine sahip.

KOCAELİ

Kıbrıs Barış Harekatı'nın Ege safhasında "karakol gemi" görevi yapan ve sonrasında Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi olarak hizmet veren savaş gemisi, 10 yıldır ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

ABD'de 1964'te inşa edildikten sonra aynı yılın sonunda Türk donanmasına katılan Yarhisar'ın, "keşif-karakol" gemisi olarak yaptığı görevi 2004'te son buldu. Kıbrıs Barış Harekatı'nın Ege safhasında görev yapan "karakol gemi", Gölcük-Kavaklı sahilinde 2006'nın ekim ayında karaya yerleştirilerek, müze olarak hizmet vermeye başladı.

Yerli ve yabancı turistler ile gemiciliğe meraklı vatandaşlardan yoğun ilgi gören gemi, aynı zamanda "Türkiye'nin karaya yerleştirilmiş ikinci su üstü savaş gemi müzesi" olma özelliğine sahip.

''Ziyaretçi sayısı Gölcük nüfusunun çok üstüne çıktı''

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yarhisar Müze Gemisi'nin donanma kenti Gölcük'ün en önemli sembollerinden biri olduğunu belirtti.

Müze geminin yoğun ilgi gördüğünü aktaran Ellibeş, "Donanmamızda 40 yıl görev yaptıktan sonra 10 yıldır da ilçemizde müze olarak hizmet veren Yarhisar Müze Gemimizi, Kavaklı sahilimizde gururla vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya devam ediyoruz. Son ziyaretçi sayımızla Gölcük nüfusunun çok üstüne çıkarak 193 bin 35 sayısına ulaştık. Yerli-yabancı tüm misafirlerimizi müzemizi gezmeye davet ediyoruz." ifadesini kullandı.

Muhabir: Şengül Oymak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.