Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,565.70
BTC/USDT
70,435.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özel, bildiriden imzasını çekti

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özel, "İmza kampanyasının amacını aşmış olduğunu fark ettiğim için imzamı 12 Ocak 2016 itibarıyla geri çektim" dedi.

Emin İleri  | 14.01.2016 - Güncelleme : 15.01.2016
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özel, bildiriden imzasını çekti

Istanbul

İSTANBUL

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kerem Özel, Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifinin imza kampanyasının amacını aştığını fark ettiği için imzasını 12 Ocak 2016 itibarıyla bildiriden çektiğini belirtti.

Özel, yaptığı yazılı açıklamada, Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi grubuna, 12 Ocak 2016 Salı günü 15.50'de attığı maille kararını bildirdiğini ve adının, bir bölümünü okuyarak imzaladığı bildirideki listeden kaldırılmasını talep ettiğini aktardı.

Türkiye'deki gerginliğin toplumsal el birliğiyle ele alınması gerektiğini düşündüğü için bildiriye imza verdiğini savunan Özel, "İmza kampanyasının amacını aşmış olduğunu fark ettiğim için imzamı 12 Ocak 2016 itibarıyla geri çektim" ifadelerini kullandı.

"Bildiri barışa hizmet etmiyor"

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nezir Akyeşilmen, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin bildirisine verdiği desteği, barışa hizmet etmediği için dün geri çekti.

Akyeşilmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, barış faaliyetlerine destek veren ve bu yönde akademik çalışmalarda bulunan bir bilim insanı olarak "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" platformuna ilk etapta destek verdiğini söyledi.

Bildiri metnini dikkatle incelemediğine dikkati çeken Akyeşilmen, "Bildirinin tek taraflı, barışa hizmet etmeyen bir anlayış içerisinde olduğunu sonradan fark ettim. Yayımlanan bildiri dilinin de tek taraflı, dışlayıcı ve ötekileştirici olduğu anlaşılmıştır. Böyle bir ifadenin barışa hizmet etmeyeceği ortadadır. Barışı tersine götürecek, kutuplaşmaya neden olan bu platformun ifadelerine katılmıyorum. Listede isminin çıkarılması için platforma gönderdiğim e-mail gece saat 23.57 itibarıyla sonuçlandı. Desteğimi resmen geri çekmiş bulunuyorum" diye konuştu.

Muhabir: Emin İleri

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın