Dolar
32.39
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,568.10
BTC/USDT
70,864.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Prof. Dr. Varank son yolculuğuna uğurlandı

FETÖ mensuplarının darbe girişimini protesto ettikleri sırada hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank'ın ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank son yolculuğuna uğurlandı.

Semra Orkan, Hanife Sevinç, Andaç Hongur, Arif Yakıcı  | 17.07.2016 - Güncelleme : 25.07.2016
Prof. Dr. Varank son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul

İSTANBUL

Bölücü terör örgütü FETÖ mensuplarının darbe girişimini protesto ettikleri sırada hayatlarını kaybeden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank'ın ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank ile İbrahim Yılmaz, Halil Kantarcı, Yunus Emre Ezer, Erkan Pala ve Ömer Cankatar son yolculuklarına uğurlandı.

FETÖ mensuplarının darbe girişimine karşı meydanlara çıkararak mücadele ederken yaşamlarını yitiren demokrasi şehitleri İlhan Varank (45), imam İbrahim Yılmaz (22), 28 Şubat sürecinde yargılanan ve 8 yıl hapis yattıktan sonra beraat eden Halil Kantarcı (37), esnaf Yunus Emre Ezer (38), Erkan Pala (51) ve Ömer Cankatar (33) için Fatih Camisi'nde tören düzenlendi.

Demokrasi şehitlerinin Türk bayraklarına sarılı naaşları, Fatih Camisi'nde musalla taşına konuldu. Demokrasi şehitlerinin yakınları camide taziyeleri kabul etti.

Cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, İHH Başkanı Bülent Yıldırım, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay'ın da aralarında bulunduğu milletvekilleri, eski bakanlardan Hasan Celal Güzel ve Mehmet Ağar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze namazını kılmak için caminin avlusuna Abdullah Gül ile birlikte geldi.

Helallik alınmasının ardından cenaze namazını İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer katılımcılar, cenazelere araçlara taşınması sırasında omuz verdi. Cenazeler, toprağa verilmek üzere mezarlıklara götürüldü.

"Dualar, sabırlar bugünler içindir"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kazan'daki cenazeleri olan ailelerle buradaki cenaze sahiplerinin düşüncelerinin aynı olduğunu söyledi.

Tüm cenaze sahiplerinin sanki ortak bir yerden kendilerine bildirilmiş gibi aynı tavrı sergileyerek, "Milletimiz ve vatanımız sağ olsun. Bir daha olsa veririz" dediklerini ifade eden Soylu, bu şuurun tarihte de defalarca gösterildiğini anlattı.

Soylu, "Dualar, sabırlar bugünler içindir. Allah milletimize böyle günleri bir daha göstermesin. Allah milletimize sabır versin. Başımız sağ olsun. Yaralılara acil şifalar diliyorum." dedi.

Nevzat Yalçıntaş için de cenaze namazı kılındı

Bu arada, kalp krizi sonucu 83 yaşında hayatını kaybeden eski AK Parti Milletvekili ve eski İstanbul Ticaret Odası'nın Başkanı Murat Yalçıntaş'ın babası Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş için de Fatih Camisi'nde cenaze namazı kılındı.

Camide Murat Yalçıntaş ile diğer aile üyeleri, taziyeleri kabul etti.

Yalçıntaş'ın cenazesi Yeni Topkapı Mezarlığı'nda defnedildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.