Gündem

Sela okumayan imamda ByLock tespit edildi

Antalya'nın Kaş ilçesinde darbe girişimi gecesi görev yaptığı camide sela okumadığı ileri sürülen imamın yargılandığı davanın duruşmasında, sanığın ByLock kullanıcısı olduğuna yönelik tespite yer verildi.

14.06.2017 - Güncelleme : 14.06.2017
Sela okumayan imamda ByLock tespit edildi

ANTALYA

Antalya 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Kazım Y, tutuksuz yargılanan eşi P.Y, avukatları ve yakınları katıldı.

Duruşmada savunması alınan eski imam Kazım Y, Antalya'nın Kaş ilçesi Sütleğen Mahallesi'ndeki Merkez Camisi'nde imam hatip olarak görev yaptığını söyledi. Terör örgütü suçlamasını kabul etmeyen Kazım Y, çocuklarını FETÖ'nün okulları ve yurtlarına gönderdiğini kabul etti.

Tanık ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını savunan Kazım Y, darbe girişimini televizyondan öğrendiğini, yaşananlara anlam veremediği için yatıp uyuduğunu iddia etti. Hatırlamadığı bir saatte sela okuması için uyandırıldığını belirten Kazım Y, abdest alıp camiye gittiği sırada görevli olduğu camiden sela seslerinin yükseldiğini savundu.

Duruşmada, tanık olarak dinlenen A.K, Kazım Y'nin örgüt içinde aktif olarak çalıştığını, kermeslerde görev aldığını ve Kurban Bayramı'nda örgüt için deri topladığını öne sürdü.

Tanık R.S. ise Kazım Y'nin darbe girişim gecesi sela okumak istemediğini, sanığın kalkışmanın seyri değişince saat 03.00'den sonra sela okuduğunu iddia etti.

R.Ç. de selanın sanık tarafından değil, aynı mahallede bulunan başka bir imam tarafından okunduğunu söyledi.

Duruşmada sanığın FETÖ/PDY'ye bağlı bir derneğe üyeliği bulunduğu ve ByLock kullanıcısı olduğuna yönelik tespit tutanağı da okundu.

Muhabir: Gülsem Adam

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın