Dolar
32.32
Euro
34.92
Altın
2,215.58
ETH/USDT
3,575.30
BTC/USDT
71,000.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Şemdinli'de terör saldırısı: 2 işçi hayatını kaybetti

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Altınsu köyünde kalekol inşaatında çalışan işçileri taşıyan sivil araca PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti.

14.08.2017 - Güncelleme : 14.08.2017
Şemdinli'de terör saldırısı: 2 işçi hayatını kaybetti

HAKKARİ

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 2 kişi yaşamını yitirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Altınsu-Elde Mahallesi sırtları olarak bilinen ve Elde Mahallesi'nde bulunan evlere 100-150 metre mesafede bulunan bölgede İncesu yoluna bağlanan toprak yol üzerinde saat 09.16 sıralarında bölücü terör örgütü mensuplarınca toprak yola tuzaklanmış basma düzenekli el yapımı patlayıcının (EYP) bir aracın geçişi sırasında patlaması sonucu 2 vatandaşın olay yerinde hayatını kaybettiği belirtildi.

Yaşanan olayla ilgili Şemdinli Emniyet Müdürlüğünde görevli özel harekat unsurları, Terörle Mücadele Büro Amirliği görevlileri, Olay Yeri Grup Amirliği görevlileri ve bomba imha uzmanı görevlilerinin gerekli çalışmaları yapabilmek için olay yerine intikal ettikleri aktarılan açıklamada, "Görevlilerimizin olay yeri çalışmalarında bahse konu patlamanın gece ve gündüz olmak üzere değişik zamanlarda bölgede faaliyet yürüten personelimize yönelik basma düzenekli ve etkisini artırmak amacıyla bilyelerle desteklenmiş saf patlayıcı ile donatılmış, yaklaşık hacim ve ağırlığı 5-10 litre aralığında bulunan el yapımı patlayıcı olduğu tespit edilmiştir." ifadesi kullanıldı. 

Muhabir: Yılmaz Kazandıoğlu-Sıraç Karadeniz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın