Gündem

Sendikalar 'Taksim tartışmaları'ndan uzak 1 Mayıs'a hazır

İşçi ve memur konfederasyonları, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla farklı şehirlerde kitlesel kutlamalar düzenleyecek.

28.04.2017 - Güncelleme : 28.04.2017
Sendikalar 'Taksim tartışmaları'ndan uzak 1 Mayıs'a hazır

ANKARA-Özcan Yıldırım

İşçi ve memur konfederasyonları, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları kapsamında farklı şehirlerde kitlesel etkinlikler düzenleyecek. Daha önceki yıllardan farklı olarak DİSK ve KESK'in, Taksim yerine Bakırköy'ü tercih etmesiyle, bu yıl 1 Mayıs, "Taksim tartışmaları"ndan uzak bir ortamda kutlanacak.

İşçi ve memur konfederasyonları, dünya genelinde işçi ve emekçiler tarafından "Birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü" ilan edilen 1 Mayıs kutlamaları kapsamında, bu yıl beş farklı şehirde kitlesel programlar düzenleyecek.

Geçen yıl kutlama programını ülkenin birlik ve beraberliğine vurgu yapmak amacıyla, Çanakkale'de gerçekleştiren Türk-İş, bu yıl 1 Mayıs'ı Ankara'da kutlayacak.

Anadolu (Tandoğan) Meydanı'ndaki kutlamalara bazı siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri de katılacak.

Erzurum'da mehter takımı ve cirit gösterileri olacak

DİSK ve KESK, 1 Mayıs'ı bu yıl Taksim Meydanı yerine, Bakırköy Halk Pazarı'nda düzenleme kararı aldı. İki konfederasyonun önceki yıllardan farklı olarak Taksim ısrarından vazgeçmesi nedeniyle bu yıl 1 Mayıs, Taksim tartışmalarından uzak bir biçimde kutlanacak.

1 Mayıs'ı geçen yıl Kahramanmaraş'ta kitlesel olarak kutlayan Memur-Sen, bu yıl kutlamaların adresi olarak Kütahya'yı tercih etti. Zafer Meydanı'ndaki kutlamalarda, yabancı sendika temsilcileri de Memur-Sen'in misafiri olacak.

Geçen yıl Sakarya'da program düzenleyen Hak-İş ise bu yıl, Erzurum'da program düzenleyecek. İstasyon Meydanı'ndaki kutlamalara, mehter takımı ve cirit gösterileri renk katacak.

Ülkenin içinde bulunduğu koşullar gerekçesiyle geçen yıl, 1 Mayıs kutlaması yapmayan Türkiye Kamu-Sen ise bu yıl Eskişehir'de olacak. Odunpazarı Meydanı'nda düzenlenecek kutlamaya, 25 ilden gelen çalışanlar katılacak.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın