Gündem

Siirt'te varildeki sızıntıdan etkilenen 40 kişi hastaneye kaldırıldı

Siirt'in Aktaş köyünde kimyasal madde içerdiği değerlendirilen varildeki sızıntıdan etkilenen 40 kişi, hastanede tedavi altına alındı.

11.09.2017 - Güncelleme : 11.09.2017
Siirt'te varildeki sızıntıdan etkilenen 40 kişi hastaneye kaldırıldı

SİİRT

Siirt'in Aktaş köyünde kimyasal madde içerdiği değerlendirilen varildeki sızıntıdan etkilenen 40 kişi, hastanede tedavi altına alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, merkeze bağlı Aktaş köyünde yaygın bulantı ve kusma şikayetlerinin bildirilmesi üzerine 112 Acil, AFAD ve Kızılay ekiplerinin olay yerine intikal ettirildiği kaydedildi.

Olayın, ilk belirlemelere göre köylüler tarafından bulunan ve kimyasal madde içerdiği değerlendirilen varildeki sızıntıdan kaynaklandığının tespit edildiği belirtilen açıklamada, "Şu ana kadar kimyasal maddeden etkilenen 17 yetişkin, 23 çocuk ilimiz Devlet Hastanesine sevk edilmiş olup, şu an için hayati tehlikeleri bulunmamaktadır." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, vatandaşların etkilenmemesi için gerekli tedbirlerin alındığı, olayla ilgili geniş kapsamlı incelemenin devam ettiği vurgulandı.

Siirt Valisi Atik

Siirt Valisi Ali Fuat Atik ise hastanede tedavisi süren vatandaşları ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 18.00 sıralarında jandarmaya, Aktaş köyünde yaygın bulantı ve kusma rahatsızlığı ile gaz yayılması olduğu ihbarı geldiğini anımsattı.

Bunun üzerine bölgeye 112 Acil sağlık ve AFAD ekiplerini yönlendirdiklerini belirten Atik, 17'si yetişkin, 23'ü çocuk olmak üzere 40 vatandaşın devlet hastanesinde tedavi altında olduğunu ifade etti.

"Klor gazı olabileceği değerlendiriliyor"

Atik, olay ile ilgili şu bilgileri aktardı: 

"Nereden geldiği belli olmayan varil benzeri cismin içinden sızan bir gaz. Oradaki vatandaşlarımızın varille oynaması sonucu, iddiaya göre varilin bir musluğunun olduğu, musluktan sızan gazın çevreye yayılması sonucu vatandaşlarımız bu durumdan etkilendi. Uzmanların ifadesine göre bu gazın klor gazı olabileceği değerlendiriliyor. Şu an ciddi bir durum söz konusu değil. Biz köyde gerekli tedbirleri aldık. AFAD, Kızılay ekiplerimizi, bütün imkanlarımızı köyde vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri için tedbirlerimizi aldık."

Uzman ekiplerin köyde gazı bertaraf etme çalışmalarına başladıklarını bildiren Atik, "Vatandaşlarımız en kısa sürede normal hayatına dönecek. Daha çok vatandaşımız bu gaza maruz kalmasın diye tedbiren vatandaşlarımızı bölgeden uzaklaştırdık." diye konuştu.

Bu arada bölgeden uzaklaştırılan vatandaşlar, Siirt Belediyesine ait otobüslerle Kezer Çayı kenarındaki Recep Güldoğan Mesire Alanı'na getirildi.

Kızılay ve AFAD ekipleri, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için çalışma başlattı. 

Muhabir: Fecri Barlık-Ali Tepe-Recep Çelik

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın