Dolar
32.39
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,551.10
BTC/USDT
70,365.00
BIST 100
9,123.95
Gündem

TBMM Başkanı Kahraman koltuğunu çocuklara devretti

TBMM Başkanı Kahraman, TBMM'nin açılışının 97. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu İMKB Alpaslan İmam Hatip Ortaokulu 6. sınıf öğencisi Özkan'a devretti.

23.04.2017 - Güncelleme : 23.04.2017
TBMM Başkanı Kahraman koltuğunu çocuklara devretti Fotoğraf: AA/Murat Kaynak

TBMM

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, TBMM Başkanlık Divanı Toplantı Salonu'nda tadilattan sonraki ilk kabulünü, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz başkanlığındaki heyetle gerçekleştirdi.

Kahraman,  TBMM'nin açılışının 97. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu İMKB Alpaslan İmam Hatip Ortaokulu 6. sınıf öğencisi Zehra Betül Özkan'a devretti.  

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın hayırlı ve kutlu olmasını dileyen Kahraman, öğrencilere, "Devletimiz, ebed müddet devlet olsun, sonsuza kadar yaşasın. Sizler de büyüyeceksiniz, Türkiye'mizin ilerlemesi, gelişmesi için çalışmalarda bulunacaksınız. Her biriniz bir meslek sahibi olacaksınız, inşallah hayırlı hizmetler nasip olur; vatana, millete hayırlı evlatlar, inançlı, milli ve manevi duygulara sahip kişiler olursunuz." diye seslendi.

23 Nisan TBMM Başkanı Zehra Betül Özkan da bu mutlu günlerinde kendilerini makamında ağırlayan Kahraman'a teşekkür etti.

23 Nisan'da vatan topraklarına doğan egemenlik güneşi gibi bu bayramda da Türkiye ve tüm dünya çocuklarına sevgi ve mutluluk dileyen Özkan, şöyle konuştu:

"Bizlere bu cennet vatanı ve eşsiz bayramı armağan eden Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, bizlere milli irade ve demokrasinin hakim olduğu bir gelecek sağlamak için canlarını feda eden 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Şehitlerini ve bu vatan uğruna canları ve kanlarıyla destan yazan tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum."

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz da devletin özgürlüklerin kullanılmasının garantisi olduğunu belirterek, "Aziz millet en zor dönemleri bile inancı, birlik ve beraberliği ile aştı. Bundan sonra da inşallah aydınlık bir Türkiye hep beraber bizleri beklemektedir." dedi.

Daha sonra törene katılan öğrenciler ve bürokratlar kendilerini tanıttı. TBMM Başkanı Kahraman, öğrencilere gelecekte ne olmak istediklerini sordu. 

Öğrenciler de Kahraman'a çeşitli sorular yöneltti.

Bir öğrencinin "Beslediğiniz bir hayvan var mı?" sorusuna Kahraman, "Mercan diye bir kedim var." yanıtını verdi. 

İsmail Kahraman, başka bir soru üzerine, "Meclis Başkanı olmasaydım, doktor olmak isterdim. Doktorluğun ne kadar zor olduğunu, hastalığım süresince gördüm." diye konuştu.

TBMM Başkanı Kahraman, daha sonra öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. 

Cumhurbaşkanından öğrencilere nasihatlar

Kahraman, kabulden önce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile yenilenen salona geldi ve salon hakkında bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahraman'ın koltuğuna oturan İMKB Alpaslan İmam Hatip Ortaokulu 6. sınıf öğencisi Zehra Betül Özkan ile bir süre sohbet etti ve bütün öğrencilere nasihatlarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birbirinizi çok sevin, incitmeyin. Kimsenin de elini öpmeyin, anne, baba, öğretmen, sadece bunların elini öpeceksiniz." dedi.

Muhabir: Coşkun Ergül

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.