Dolar
32.95
Euro
35.80
Altın
2,387.18
ETH/USDT
3,291.70
BTC/USDT
68,871.00
BIST 100
10,891.42
Gündem

'Terör örgütü toplumdaki desteğini kaybetti'

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevheri, "Terör örgütü bu şekilde can almayı sürdürdükçe toplumdaki desteğini kaybetmeye devam edecektir" dedi.

Mehmet Fatih Aslan  | 12.09.2016 - Güncelleme : 12.09.2016
'Terör örgütü toplumdaki desteğini kaybetti'

Şanlıurfa

ŞANLIURFA/SAMSUN

Van'da terör örgütü PKK tarafından bayramın ilk günü gerçekleştirilen ve 46'sı sivil 48 kişinin yaralandığı saldırıya toplumun farklı kesimleri tepki gösterdi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, yaptığı açıklamada, menfur saldırı nedeniyle bayramı buruk karşıladıklarını belirtti.

Terör örgütü PKK'nın bayramın ilk günü insanları canice katletmeye çalıştığını ifade eden Cevheri, "Dilerim şehidimiz olmaz. Ciddi manada ağır olan vatandaşlarımız var. Terör örgütü bu şekilde can almayı sürdürdükçe toplumdaki desteğini kaybetmeye devam edecektir. Zaten ciddi bir şekilde taban kaybetmiştir. Arzumuz ve temennimiz bu kardeş kavgasının bitmesidir, bu topraklarda kardeşliğin yeşermesidir. Arzumuz ve duamız budur." diye konuştu.

Saldırıyı kınayan Cevheri, tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutladı.

"Dik durmaya devam edeceğiz"

Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ise eylemin bayram sabahında gerçekleştirilmesinin terör örgütü PKK'nın dininin, imanının, insanlığının olmadığını bir kez daha gösterdiğini vurguladı.

Terör saldırısı nedeniyle bayram sevincinin hüzne dönüştüğüne işaret eden Kaya, "15 Temmuz'da bu millet nasıl dik durmuşsa bütün eylemlere karşı dik durmaya devam edecektir. Bütün yaralılara acil şifalar diliyorum. İnşallah ülkemiz bundan sonra daha refah günleri de göreceğine inanıyoruz. Bundan sonra hep birlikte bütün terör örgütlerine karşı dik durmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Karaaslan: Köşeye sıkışmışlığın verdiği acziyetle böyle eylemler gerçekleştiriyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, terörle mücadelede çok kapsamlı hamleler yapıldığını belirterek, "Dolayısıyla terör örgütünün köşeye sıkışmışlığın vermiş olduğu acziyetle böyle eylemler gerçekleştirdiğini düşünüyorum." dedi.

Karaaslan, AA muhabirine Van'daki terör saldırısıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası hızla normalleşmeye başladığını anımsatan Karaaslan, Kurban Bayramı'nı bütün yurtta kutlamayı hedeflerken sabah Van'da gerçekleşen terör saldırıyla sarsıldıklarını söyledi. 

Saldırıda 46'sı sivil 2'si polis memuru olmak üzere 48 kişinin yaralandığını belirten Karaaslan, "Böyle mübarek günlerde anaların yüreğini yakanlar gözyaşı döktürenler evlere ocaklara ateş düşürenler hem bu dünya da hem öbür dünyada bunun hesabını verecekler. Şu anda terörle mücadelede çok kapsamlı hamleler yapıyoruz. Dolayısıyla terör örgütünün köşeye sıkışmışlığın vermiş olduğu acziyetle böyle eylemler gerçekleştirdiklerini düşünüyorum. İnşallah şehidimiz olmaz. Bütün yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." diye konuştu.

Karaaslan, bir daha böyle olayların yaşanmaması temennisinde bulunarak, "Terör örgütünün son dönemde şehirlerde gerçekleştirmiş olduğu eylemlerle vatandaşlarımızın canını yakmakta. Daha geçen gün bir düğün yerinde bomba patlattılar. Çoğunluğu küçük çocuklar olmak üzere birçok insanımızı orada kaybettik, şehit verdik. Aynı şekilde Mehdi Eker'in aile kabristanına bomba koyarak o günü kana bulamayı hedeflediler. Bugün de bayram günü bize bunu yaşatıyorlar. Bayramı kana bulamayı hedefleyen bu hainleri kınıyorum. Ama terörle mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz ve inşallah bunlar son bulacak." ifadelerini kullandı. 

Muhabir: Mehmet Fatih Aslan/Fatih Mehmet Kürkçü

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.