Dolar
32.39
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,553.90
BTC/USDT
70,348.00
BIST 100
9,117.42
Gündem

Vatandaşlar kan bağışı çağrısına tepkisiz kalmadı

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık'ın çağrısına tepkisiz kalmayan çok sayıda vatandaş, Batı Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürlüğüne başvurarak bağışta bulundu.

04.01.2017 - Güncelleme : 05.01.2017
Vatandaşlar kan bağışı çağrısına tepkisiz kalmadı Fotoğraf: AA/Ömer Ürer

DÜZCE

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık'ın kan bağışı çağrısına tepkisiz kalmayan çok sayıda vatandaş, Batı Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürlüğüne başvurdu.

Batı Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Hasan Ergen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış aylarında bağışçıların geçirdiği mevsimsel hastalıklar nedeniyle, kan bağışı sayısının genel olarak düştüğünü bildirdi.

Ancak Genel Başkan Kınık'ın çağrısına vatandaşların hemen cevap verdiğini anlatan Ergen, "Vatandaşlarımız Bölge Müdürlüğümüze akın etmeye başladı. Kan bağışında iki gündür gözle görülür bir artış oldu." dedi.

"Vatandaşlarımızın gösterdiği duyarlılıktan memnunuz"

Bağışların daha da artacağını düşündüklerini ifade eden Ergen, şunları kaydetti:

"Merkez olarak Kocaeli, Sakarya, Bolu, Zonguldak, Karabük ve Düzce'de hizmet veriyoruz. Bölgede her gün gezici kan araçlarımızla bağışçılarımıza ulaşıyoruz. Ayrıca bu illerdeki merkezlerimize de bağışçılarımız kendileri ulaşıyor. Bizler vatandaşlarımızın gösterdiği bu duyarlılıktan oldukça memnunuz."

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, kan stoklarının "kırmızı alarm" seviyesine düştüğünü belirterek, bağış çağrısında bulunmuştu.

Muhabir: Ömer Ürer

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.