Dolar
32.37
Euro
34.99
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,579.60
BTC/USDT
70,823.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, Zeytin Dalı Harekatı

Zeytin Dalı Harekatı'na Türk bayraklı destek

Malatya, Elazığ, Isparta, Yozgat, Sivas ve Şanlıurfa'da Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla kamu kurumları, caddeler, iş yerleri ve konutlar Türk bayraklarıyla donatıldı.

Volkan Kaşik, Ayhan İşcen, Bilal Timur  | 22.01.2018 - Güncelleme : 22.01.2018
Zeytin Dalı Harekatı'na Türk bayraklı destek Fotoğraf: AA/Volkan Kaşik

MALATYA

Malatya'da, Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla kentteki kamu kurumları, caddeler, iş yerleri ve konutlara Türk bayrakları asıldı.

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı"na Malatya'dan Türk bayraklarıyla destek verildi.

Malatya Valiliğinin vatandaşları Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla Türk bayrağı asmaya davet etmesinin ardından kentteki kamu kurumları, İnönü, Kışla, Atatürk Caddeleri, iş yerleri ve konutlar bayraklarla donatıldı. Bazı araçlara da bayrak asıldığı görüldü.

Kentte esnaflık yapan Sefa Koca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'nın zamanlamasının son derece iyi olduğunu söyledi.

"Devletimizin ve ordumuzun arkasındayız"

Harekata sonuna kadar destek verdiklerini anlatan Koca, "ABD, yıllardır orada toprağı parçalamaya çalışıyor. Bundan en fazla canı yanan ülke de Türkiye. Bu sorunların ortadan kalkması için bu operasyon tam yerinde oldu. Bir vatandaş olarak evimden tutun iş yerime kadar Türk bayrağımı astım. Oradaki vatan evlatlarımızı da Allah korusun. İnşallah ülkemiz bu belayı da başından def edecek. İnşallah bu sorunlar ortadan kalkacak ve ülkemiz huzur ve sükunet bulacak." dedi.

Esnaf Hakan Şahin ise harekatı desteklediklerini belirterek, "Topraklarımızı korumak en doğal hakkımız. Gerekirse bugün TSK bizi çağırsa seve seve toprağımız için şehit olmaya hazırız. Tüm Mehmetçiklerimize Allah yardım etsin. 15 Temmuz'da nasıl vatanımızı koruduysak gerekirse bir daha gidip seve seve canımızı veririz. Topraklarımızı da kimseye böldürtmeyiz." diye konuştu.

Malatya Valiliğinin çağrısına destek vererek evlerine, iş yerlerine ve arabalarına Türk bayrağı astıklarını aktaran Şahin, "Bayrak namusumuzdur, yere düşürtmeyiz." şeklinde konuştu.

İçli, her zaman galip gelen Türk ordusunun, bu operasyonu da en güzel şekilde tamamlayacağını aktararak, "Ailem ve ben Mehmetçiğimize bol bol dua edip destek veriyoruz. Evimizin her tarafına bayrak astım. Apartmanımızdaki komşularımız da aynı duyarlılıkla bayrak astılar. Devletimizin ve ordumuzun arkasındayız." diye konuştu.

Elazığ'da ev ve iş yerleri ay yıldızlı bayraklarla donatıldı 

Harekata destek amacıyla hem evlerini hem de iş yerlerini bayraklarla donattıklarını belirten esnaf Mehmet Sevinç, "Her yönüyle devletimizin arkasındayız. Ülkenin huzuru ve ekonomisi bu harekatla daha iyi olacak. Sınırımızda PKK terör örgütü silinecek. Çarşımızı bayraklarla süsleyerek desteklerimizi sunmak istedik. Malımız, mülkümüz ve canımızla gideriz inşallah." diye konuştu. 

 "Çok yerinde bir karar"

Okan Burak ise Türkiye'nin bu harekatla tüm oyunları bozduğunu vurgulayarak, "Harekatı, Türkiye'nin gücünü bütün dünyaya gösterme adına çok başarılı bir hamle olarak görüyorum. Terör örgütlerine hiçbir zaman fırsat vermedik ve vermeyeceğiz." dedi. 

Kayıtsız ve şartsız devletin arkasında durduklarını aktaran Sadık Çandur, "Çok yerinde bir karar. Etrafımızın ABD, İngiltere ve diğer batılı ülkelerin ajanları ile sarılmış durumdaydı. Temizlenmesi ülkemiz açısından faydalıdır." ifadelerini kullandı.

Şerif Akmelek, Türk ordusunun sınır dışında önemli harekat gerçekleştirdiğini dile getirerek "Ülkemizin bütünlüğüne ve birliğine kasteden iç ve dış güçler var. Manevi olarak askerimizin yanında olduğumuzu göstermek için bayraklarımızı astık." vurgusu yaptı. 

Bayraklarla devletin ve askerin yanında durduklarını gösterdiklerini kaydeden Levent Sevinç, "Sınırımızın güvenliği için olması gereken bir harekat. Allah askerimize ve devletimize zeval vermesin. Allah yar ve yardımcıları olsun, dualarımız onlarla. İnşallah zafer bizimdir." diye konuştu. 

Isparta, Zeytin Dalı Harekatı'nı Türk Bayrakları ile destekledi 

Isparta Belediyesi, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere moral için kentin cadde ve sokaklarını Türk Bayrakları ile donattı.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Afrin'deki harekatın başarıyla yol aldığını söyledi. 

Türk Silahlı Kuvvetlerine moral desteği için bayrak kampanyası başlattıklarını ifade eden Günaydın, şehrin bütün cadde ve sokaklarına Türk bayrağı asıldığını kaydetti.

Isparta'nın kırmızı beyaz haline geldiğini aktaran Günaydın, "Kahraman Türk askerinin başarısına moral kaynağı olsun diye bu kampanyayı devam ettiriyoruz. Acil bir şekilde tüm halkımızın bunu desteklemesini istiyorum. Bunun Türk askerine moral olacağını düşünüyorum. Bütün Türkiye'de bayrak asılması gerekiyor. Bayrak bizim kanımız, canımız, her şeyimiz. Biz ne yaparsak vatan ve bayrak için yapıyoruz. Şuan vatan meselesi ise bu canımız, kanımız olan bayraklar asılmalı ve dalgalar halinde esmelidir." dedi.

Yozgat'tan Zeytin Dalı Harekatı'na Türk Baykalı destek 

Yozgat'ta, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçiklere destek vermek amacıyla ev, iş yeri, sokak, kurum ve kuruluşlar Türk bayraklarıyla donatıldı. 

Yozgat Valiliğince, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’e düzenlediği Zeytin Dalı Harekatına destek vermek amacıyla kurumlara, vatandaşların ev ve iş yerlerine bayrak asılması çağrısında bulunuldu. 

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, "Ülkemiz, hemen sınırlarında Afrin’de oluşan terörist unsurlara karşı silahlı kuvvetlerimiz tarafından yapılan operasyonu desteklemek amacıyla camilerde dualar ediliyor. Vatandaşlarımız da şehri bayraklarla süsledi. Bu, ordumuza milletimize verilen bir destektir." dedi. 

Sivas'ta Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi

Sivas Belediyesi, Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na destek için iş yerleri ve evlere asılmak üzere 12 bin bayrak dağıttı. 

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Atatürk Caddesi'ndeki iş yerlerini ziyaret ederek esnafa bayrak dağıttı. Bayrakların asılmasına da yardım eden Aydın, gazetecilere, Türk ordusunun Afrin'de amansız bir mücadele içerisine girdiğini söyledi. 

Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan vatandaşların Kürt'ü, Türk'ü, Çerkez'i ve Laz'ıyla kenetlendiğini vurgulayan Aydın, şöyle konuştu:

"Şehrimizi bayraklarımızla donatıyoruz. Vatandaşlarımız belki bu sürecin fiili olarak içinde değil ama dualarıyla destek veriyor. Allah, askerlerimize güç, kuvvet versin, Türkiye’nin birlik beraberliğini bozmasın. Kimimiz cephede kimimiz burada topyekun bu mücadelenin içindeyiz. Türkiye, bu birlikteliği ortaya koyduğu sürece hiçbir güç bizi alt edemeyecektir. Bunu tarihte gösterdik, bugün de göstereceğiz. Bu milletin ferdi olmaktan onur ve gurur duyuyorum." 

Şanlıurfa'dan destek

Şanlıurfa'da, valiliğinin Zeytin Dalı Harekatı dolayısıyla vatandaşlara yaptığı çağrının ardından araçlar, cadde ve sokaklar ile ev ve iş yerleri ay yıldızlı bayraklarla donatıldı.

Ülke güvenliğini ve milletin huzurunu tehdit eden PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristlerin bertarafına yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na vatandaşın desteği artıyor.

Şanlıurfa Valiliği tarafından harekat dolayısıyla vatandaşlardan ev ve iş yerlerine Türk bayrağı asmaları yönünde çağrıda bulunuldu. Bunun üzerine Türk, Arap ve Kürt kökenli vatandaşların bir arada yaşadığı kentte, araçlar, cadde ve sokaklar ile ev ve iş yerleri Türk bayraklarıyla donatıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi de kentin ana güzergahındaki tün direklere Türk bayrağı astı, şehir içi otobüslerin tamamına bayrak dağıtıldı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.