Yaşam

Çocuklar anneleri ile birlikte dinini öğreniyor

Mersin'de İl Müftülüğünce yürütülen çalışmayla anneleri Kur'an-ı Kerim öğrenirken camilerdeki kreş ortamına dönüştürülen sınıflarda eğitim alan çocuklar, aynı zamanda dini bilgiler de ediniyor.

22.01.2016 - Güncelleme : 23.01.2016
Çocuklar anneleri ile birlikte dinini öğreniyor Fotoğraf: AA/ Sezgin Pancar

MERSİN

Mersin İl Müftülüğünce hayata geçirilen "Annemle Dinimi Öğreniyorum" projesi kapsamında anneleri Kur'an-ı Kerim öğrenirken kreş ortamındaki eğitici çalışmalarla dini bilgiler verilen çocuklar, eğitim programlarını bitirdiklerinde düzenlenen temsili "mezuniyet töreni"yle ödüllendiriliyor.

Müftülükçe 2 yıl önce uygulamaya başlanan ve bu yıl tamamlanan projeyle anne ve çocuklarını camide buluşturmaya devam ediliyor.

Projenin pilot olarak gerçekleştirildiği Hz. Hamza ve Hz. Eyüp camilerinin yanı sıra çok sayıda camide de uygulanan çalışma kapsamında, haftanın 4 günü 4-6 yaş aralığındaki çocuklarıyla birlikte camiye giden anneler, Kur'an-ı Kerim öğreniyor.

Eğitim programlarını tamamlayan minikler, kursa katıldıkları camide düzenlenen temsili "mezuniyet töreni"nde sınıf arkadaşlarıyla birlikte ilahiler söyleyip, Kur'an-ı Kerim okuyor. Kutsal kitabı başarıyla okuyan erkeklere fes, kızlara da taç takılırken, miniklere Kur'an-ı Kerim ve çeşitli hediyeler veriliyor. 

"Okul öncesi çocukların, dinle tanışmasını önemsiyoruz"

İl Müftüsü Ali Melek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yaştan kitleye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Kursların, bir eğitim kurumu gibi hareket ettiğini ifade eden Melek, "Biz okul öncesi çocukların dinle tanışmasını önemsiyoruz. Bizi yaratan yüce Rabbimizin bize her şeyi ihsan ettiğini onlara anlatmayı istiyoruz. Bundan sonraki hayatlarında kişilikleri oluşurken mutlaka Allah inancı ve peygamber sevgisiyle zihinlerinin buluşmasının önemli olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

"Kızım Kur'an-ı okuduğunda çok duygulandım"

Annelerden 35 yaşındaki Sema Doğru, 5 yaşındaki kızı Hira Şehem Doğru ile kursa katıldığını, birlikte iyi vakit geçirdiklerini söyledi.

Projeye 5 yaşındaki kızı Elif Eslem Metin ile birlikte katılan Bircan Metin, donanımlı eğitimcilerden dini bilgiler almak için çalışmaya katıldıklarını belirterek, kızının Müslümanlığı tam anlamıyla öğrenmesini arzuladığını anlattı. 

Metin, kızını ilk olarak anaokuluna göndermek istediğini ancak projeyi duyduğunda camiye getirmeye daha sıcak baktığını ifade ederek, "Biz anneler olarak Kur'an-ı Kerim'i tam anlamıyla öğreniyoruz, çocuklarımız da normal bir ana sınıfında ne eğitim veriliyorsa onları alıyorlar, bunun yanı sıra dini eğitim alıyorlar. Kızım okuduğunda çok duygulandım" dedi. 

Muhabir: Sezgin Pancar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.