Dolar
32.38
Euro
34.93
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,545.20
BTC/USDT
70,621.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

'Engel tanımayan' kadın başkan üç üniversitede birden okuyor

Yalova'da engellileri aynı çatı altında toplayan derneğin başkanı 36 yaşındaki Ergül Dağcı, engeline rağmen azmi sayesinde bir üniversiteden mezun oldu, halen üç üniversitede öğrenimini sürdürüyor.

Erhan Erdoğan, Onur Erdik  | 26.05.2016 - Güncelleme : 27.05.2016
'Engel tanımayan' kadın başkan üç üniversitede birden okuyor Fotoğraf: AA/Erhan Erdoğan

Yalova

YALOVA - ERHAN ERDOĞAN / ONUR ERDİK 

Yalova'da engellileri aynı çatı altında toplayan derneğin kadın başkanı 36 yaşındaki Ergül Dağcı, engeline rağmen okuma azmi sayesinde bir üniversiteden mezun oldu, halen üç üniversitede açık öğretim ve uzaktan eğitim sistemi ile öğrenimini sürdürüyor.

Biz De Varız Engelliler Derneği Başkanı Dağcı, eğitimi için engel tanımadı.

İlköğretim ve liseyi bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Sosyoloji Lisans Programına kaydolan Dağcı, "ikinci üniversite" kapsamında önce Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İlahiyat Önlisans Programına, daha sonra açık öğretim sistemi uygulanan Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümüne girdi.

İlahiyat programından diplomasını alan Dağcı, uzaktan eğitim koşuluyla İngiltere'nin Cambridge Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümünde de okumaya başladı.

Cambridge Üniversitesinden sürpriz davet

Güçlükle konuşabilen spastik engelli Dağcı, ilköğretim ve liseyi bitirdikten sonra 2014 yılında üniversiteye giriş sınavlarına katıldığını söyledi.

Yüksek puan almasına rağmen Yalova dışına çıkması zor olduğu için İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Sosyoloji Lisans Programına kayıt yaptırdığını anlatan Dağcı, şöyle konuştu:

"Üniversiteye giriş sınavında dereceye girdiğim için Cambridge Üniversitesinden sürpriz bir davet geldi. Okullarına alabileceklerine dair bir mail ulaştı. Bu daveti kabul ederek uzaktan eğitim koşuluyla Cambridge Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümüne girdim."

Engellilere örnek olmak

Engellilerin neler yapabileceğini göstermek istediğini dile getiren Dağcı, "Topluma fayda sağlamak, engelli vatandaşlarımıza örnek olmak için okuyorum." ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.