Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,567.10
BTC/USDT
70,474.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Hurda motosiklet parçalarına hayat veriyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde motosiklet tutkunu mimar Orhan Çebi, hurdalıklardan topladığı parçalarla sıra dışı motosikletler yapıyor.

Ali Rıza Akkır  | 01.07.2016 - Güncelleme : 02.07.2016
Hurda motosiklet parçalarına hayat veriyor

Muğla

MUĞLA - ALİ RIZA AKKIR

Muğla'nın Fethiye ilçesinde hurdalıklardan topladığı parçalar ile sıra dışı motosikletler üreten mimar Orhan Çebi, bazı araçlara bölgeyi yansıtan desenler işliyor.

Motosiklet tutkusunu mesleğinin getirdiği yaratıcılıkla birleştiren 49 yaşındaki Çebi, Fethiye'deki hurdalıklardan motosiklet parçaları topluyor.

Tasarlayacağı motosikletin önce çizimini yapan Çebi, daha sonra bu çizimi bilgisayar ortamına aktarıyor. Elindeki hurda dişli, zincir, depo, direksiyon, silindir, egzoz, amortisör ve tekerlek gibi parçaları çizdiği taslağa göre birleştiren Çebi, sıra dışı motosikletler üretiyor.

Çebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğundan bu yana motosiklet tutkunu olduğunu, mimarlıktan arta kalan zamanlarını motosiklet yaparak geçirdiğini söyledi.

Hurda parçalardan motosiklet üretmenin hobisi olduğunu anlatan Çebi, "Hurdalıklarda ilginç bulduğum parçaları toplayıp motosiklet yapımında kullanıyorum. Haftada bir muhakkak hurdalıkları geziyorum ve hurda topluyorum. Hurdalığıma bakıp 'Evet buradan bir motosiklet çıkar' dediğim zaman motosiklet yapmaya başlıyorum. Bir motosikleti bazen 2 haftada, bazen 8 ayda tamamlıyorum. Bu şekilde 10 motosiklet ürettim." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın