Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,532.70
BTC/USDT
69,858.00
BIST 100
9,081.06
Dünya, Zeytin Dalı Harekatı

Burseya Dağı'nın alınması bayrak açılarak kutlandı

TSK ve ÖSO birlikleri, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında alınan Burseya Dağı'na Türk ve ÖSO bayrakları açtı.

28.01.2018 - Güncelleme : 28.01.2018
Burseya Dağı'nın alınması bayrak açılarak kutlandı

AFRİN/AZEZ

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurları, stratejik öneme sahip Burseya Dağı'nı ele geçirilmesini Türk ve ÖSO bayrakları açarak kutladı.

Burseya Dağı'na Türk Bayrağı dikildi
Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in kuzeydoğusundaki stratejik Burseya Dağı, PYD/PKK'dan ele geçirildi.
28.01.2018

TSK ve ÖSO, Afrin'in doğusundaki Azez'den sabah saatlerinde terör örgütü PYD/PKK işgalindeki Burseya Dağı'na yönelik operasyon başlatmış, öğle saatlerinde ise Burseya Dağı'nı ele geçirmişti.

Sahadaki AA muhabirlerinin çektiği görüntülerde, TSK ve ÖSO askerleri, Burseya Dağı'nı ele geçirmenin mutluluğunu Türk ve ÖSO bayrakları açarak kutladı.

Terör örgütü, Burseya Dağı'nın hem Kilis il merkezi hem de muhaliflerin kontrolündeki Azez'e bakan konumu sayesinde bu bölgelerdeki sivilleri havan, top ve füze saldırılarıyla hedef alıyordu.

İleri güvenlik ve tahkimat çalışmaları devam ediyor

Stratejik önemdeki Burseya Dağı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), ileri güvenlik ve tahkimat çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Burseya Dağı'nı terörden temizleyen TSK ve ÖSO birlikleri, Afrin'i işgal eden terör örgütünün hendek ve tünel ağlarındaki el yapımı patlayıcı ve mayınlı tuzaklara karşı arama imha faaliyetiyle çevre güvenlik çalışmalarını sürdürüyor. TSK ve ÖSO unsurları, son olarak Burseya Dağı'nın güneyindeki Kastel Cündo köyünü terör örgütü PYD/PKK'dan arındırdı.

Gece saatlerinde hava akınları ve topçu atışlarıyla vurulan Burseya Dağı'na yönelik operasyon ile başlayan harekatın 9. gününde Burseya Dağı ile beraber Afrin'in beş beldesinde 14 köy, biri köy altı yerleşim ve 4 stratejik tepe kurtarılmış oldu.

Muhabir: Levent Tok-Ömer Koparan-Adham Kako

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.