Dolar
32.38
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,542.20
BTC/USDT
70,020.00
BIST 100
9,083.73
Dünya, Zeytin Dalı Harekatı

Zeytin Dalı Harekatı'nda 306 terörist etkisiz hale getirildi

Zeytin Dalı Harekatı'nın 6. gününde, terör örgütü PYD/PKK'nın Afrin kırsalındaki mevzileri obüs ve top atışlarıyla ateş altına alındı. Atışlarda harekat şehitleri Usta, Özalkan ve Muratdağı'nın isimlerinin yazılı olduğu havan mermisi de kullanıldı.

25.01.2018 - Güncelleme : 26.01.2018
Zeytin Dalı Harekatı'nda 306 terörist etkisiz hale getirildi

ANKARA

TSK tarafından hudutlarda, bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ üyesi teröristleri etkisiz hale getirmek, bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla 20 Ocak Cumartesi günü başlatılan Zeytin Dalı Harekatı devam ediyor.

Harekatın 6. gününde, Hatay hudut hattında konuşlu TSK birlikleri, Afrin'de tespit edilen terör örgütü mevzilerine aralıklarla çok sayıda obüs ve top atışı gerçekleştirdi. TSK destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kuvvetlerinin ilerleyişi de sürdü.

"En az 306 terörist etkisiz hale getirildi"

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, "Hava Kuvvetleri tarafından gün içerisinde gerçekleştirilen hava harekatı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan toplam 25 hedef imha edildi. Harekata katılan 14 uçak emniyetle üslerine döndü." denildi.

Açıklamada, "Zeytin Dalı Harekatı kapsamında şu ana kadar bölgeden elde edilen bilgilere göre, en az 306 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği tespit edildi. Zeytin Dalı Harekatı, planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

Afrin kırsalında 7 terörist yakalandı

Harekat kapsamında TSK ve ÖSO mensupları tarafından Afrin kırsalında 7 terörist yakalandı. Reyhanlı ve Hassa'ya getirilen teröristlerden 3'ü, işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Suriye sınırına askeri sevkiyat

Bu arada, Türkiye'deki farklı birliklerden gönderilen çok sayıda zırhlı personel taşıyıcı, mayına dayanıklı araç ve mühimmat taşıyan tırlardan oluşan 20 araçlık konvoy, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında akşam saatlerinde Kilis'in Elbeyli ilçesine ulaştı.

Güvenlik önlemleri altında Gaziantep-Kilis karayolundan geçen konvoy, Suriye sınırındaki birliklere takviye amaçlı konuşlandırılacak. 

Öte yandan, farklı illerden gönderilen tanklar Hatay'a ulaştı. Askeri personel tarafından tırlardan indirilen tanklar, sınır birliklerine sevk edildi.

Tankların harekat kapsamında takviye amaçlı gönderildiği öğrenildi.

Örgütteki çözülme terörist ifadelerinde

Zeytin Dalı Harekatıyla çözülme yaşayan PYD/PKK mensuplarının kaçış planları, tutuklanan 3 teröristin ifadelerine, "Türk askerinin operasyonuyla örgüt içerisinde panik yaşandı. Tankların girişiyle köydeki bütün örgüt mensuplarının kaçışı başladı." şeklinde yansıdı.

Mehmetçik silah arkadaşlarını unutmadı

Teröristlerce açılan atış sonucu şehit düşen Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta, Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı'nın isimleri Mehmetçik tarafından 106 milimetrelik havan mühimmatına yazıldı.

Afrin'in kuzeybatısında belirlenen terörist gruba yönelik atışta kullanılan havan mermisi, yapılan atışla terörist grubun bulunduğu hedefi vurdu.

Başbakan Yıldırım: Haklı ve meşru bir operasyondur

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Ortak Ödeme Platformu İmza Töreni'nde harekata ilişkin son bilgileri paylaştı.

Harekatın planlandığı şekilde sürdüğüne işaret eden Yıldırım, "Haklı ve meşru bir operasyondur. Terör örgütünün 300'den fazla elemanı etkisiz hale getirilmiştir." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise ABD'nin "Afrin'de güvenli bölge oluşturulması" teklifini, "Güvenli bölge ayrıca konuşulacak bir konudur. Zeytin Dalı Harekatı'nın durdurulması veya noktalanması için konuşulacak bir konu değildir. Türkiye, Zeytin Dalı Harekatı'nı planladığı gibi hedeflerine ulaştırana kadar sürdürecektir." sözleriyle değerlendirdi.

Şehitlerin ismi terörist grubunu vuran havan mühimmatında
Teröristlerce açılan ateş sonucu şehit düşen Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta, Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı'nın adlarının yazıldığı havan mühimmatı, yapılan atışla terörist grubun bulunduğu hedefi vurdu.
25.01.2018

Komandolar ele geçirilen terör mevzilerinde

Terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik harekatın sürdüğü Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde ilerleyen komandolar, teröristlere ait bazı mevzileri de kontrol altına aldı.

Teröristlerin kaçtığı mevziler görüntülendi. Görüntülerde, inşaat demirleriyle güçlendirilmiş betonarme tünel mevzilerin yanı sıra toprağın kazılmasıyla oluşturulan yaklaşık 2 metre derinliğindeki mevziler dikkati çekti.

PYD/PKK'nın hain saldırısında hayatını kaybedenlere veda

Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör örgütü PYD/PKK mensuplarının saldırısı sonrası roketin isabet ettiği tarihi Çalık Camisi'nde ibadet sırasında hayatını kaybeden Suriye uyruklu Tarık Tabbak ve terzi Muzaffer Aydemir, son yolculuklarına birlikte uğurlandı.

İl Müftüsü Mahmut Karatepe, namaz öncesinde Afrin bölgesinde terörle mücadele eden Türk askerleri ve ÖSO mensuplarının başarısı için dua etti.

Komandolar dualarla uğurlandı

Bingöl 49. Komando Tugay Komutanlığı ile Tunceli'deki Hozat 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığında görevli komandolar, harekata katılmak için bölgeye uğurlandı.

Hatay'a giden Mehmetçik'e coşkulu uğurlama

Erzurum'daki 109. Topçu Alayında görevli yaklaşık 100 asker, Zeytin Dalı Harekatı çerçevesinde Hatay'a gitti.

Kendilerine selam veren silah arkadaşlarının coşkulu tezahüratı eşliğinde uğurlanan askerlerin Hatay'da konuşlandırılacağı ve daha sonra Afrin'e sevk edilebileceği belirtildi.

Harekat Suriyeli Kürtlerin de umudu oldu

Harekat, iç savaş nedeniyle ülkelerinden kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli Kürtlere umut oldu. Suriyeliler, Afrin'in yanı sıra diğer bölgelerin teröristlerden bir an evvel temizlenmesini arzu ediyor.

Türkiye ve dünyadan destek büyüyor

"Türkiye'nin Terörle Haklı Mücadelesini Destekliyoruz" başlığıyla 126 ismin öncülüğünde hazırlanan bildiri, Türkçe, İngilizce, Arapça, Farsça, Rusça olarak "terorlemucadele.org" isimli site üzerinden imzaya açıldı. Bildiriye ilk gün imza verenlerin sayısı 3 bini geçti.

Atiker Konyaspor teknik direktörü Mehmet Özdilek ve yeşil-beyazlı futbolcular da asker üniforması giyerek hazırladıkları video ile harekatı destekledi.

Senegal'de İslam Enstitüsü öğrencileri, Türk askerleri için dua etti.

Kosova’nın güneybatısındaki Prizren'de de harekatın zaferle sonuçlanması için dua edildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın