Ekonomi

Başbakan Davutoğlu'ndan taşeron işçilere müjde

Başbakan Davutoğlu, "1 Kasım tarihinden önce kamuda asıl ve yardımcı işlerde çalışan personelimizi kamuya alıyoruz. Dışarıda tek bir taşereon işçi kalmayacak. Emeklilik hakkını elde etmemiş olanları da kamuya alacağız" dedi.

22.03.2016 - Güncelleme : 23.03.2016
Başbakan Davutoğlu'ndan taşeron işçilere müjde

TBMM

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Hükümetlerinin 3 aylık, 6 aylık ve bir yıllık programları paylaştığını anımsattı. 

Bugün Meclis'e sevk edilenlerle birlikte reformların yüzde 65'ini, vaatlerin ise yüzde 100'ünü gerçekleştirdiklerini, bunu da gururla ifade ettiğini belirten Davutoğlu, Bakanlar Kurulu'nda dün taşeron işçilerle ilgili aldıkları bir kararı müjdelemek istediğini söyledi.

"Yardımcı işlerde çalışanlar da kamuya alınacak"

Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Seçim vaatlerimizde, asil işlerde çalışanları kamuya alacağımızı vurgulamış ve bunu açıklamıştık. Bu sözümüzü yerine getirecek çalışmaları tamamladık, dün gece neredeyse saat 12.00'ye kadar süren çalışmalarda nihai noktaya geldik.

Böylelikle asıl işlerde çalışan personelimizi kamuya alıyoruz, hayırlı olsun. Ayrıca vaatlerimiz arasında olmamasına rağmen adalet ve eşitlik gereği vatandaşlarımızın beklentilerini de göz önünde bulundurarak bir karar daha aldık. Yardımcı işlerde çalışan kardeşlerimiz için de müjdeli bir kararımızı bütün vatandaşlarımızla paylaşmak istiyorum. Yardımcı işlerde çalışan kardeşlerimizi de kamuya almayı kararlaştırdık. Böylece ister asıl işi olsun ister yardımcı işi olsun dışarıda kalan tek bir taşeron işçisi kalmayacak inşallah.

'Belediye alt işvereninde çalışanlar mahalli idarelerin kuracağı şirketlerde istihdam edilecek'

TBMM'ye sunacağımız yasa tasarısıyla kamuda hem asıl işlerde hem de yardımcı işlerde sürekli olarak çalışıp emeklilik hakkını elde etmemiş olanları da kamuya alacağız. Söz konusu çalışanlarımız, özel sözleşmeli olarak aldıkları ücretleriyle beraber çalıştıkları yerlerde çalışmaya devam edecekler. 1 Kasım'dan önce kamuda alt işveren yanında çalışmaya başlamış olup halen çalışmaya devam eden kardeşlerimiz de bu haktan yararlanacak. Bu süre içinde herhangi bir suistimale de izin vermeyeceğiz. Belediyeler ve il özel idarelerinde alt işveren yanında çalışanlar ise mahalli idareler tarafından kurulacak şirketlerde istihdam edilecek."

Başbakan Davutoğlu: Terörün küresel yüzünü gösteren saldırıları lanetliyorum

Muhabir: Coşkun Ergül

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın