Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,575.00
BTC/USDT
70,487.00
BIST 100
9,079.97
Politika

Başbakan Davutoğlu: Terörün küresel yüzünü gösteren saldırıları lanetliyorum

Başbakan Davutoğlu, "Bugün sabah saatlerinde Brüksel'de meydana gelen, terörün küresel yüzünü bir kez daha gösteren saldırıları lanetliyor, Belçika Hükümeti ve halkına taziyelerimi sunuyorum." dedi.

22.03.2016 - Güncelleme : 23.03.2016
Başbakan Davutoğlu: Terörün küresel yüzünü gösteren saldırıları lanetliyorum

TBMM

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Belçika'nın başkenti Brüksel'de yaşanan terör saldırılarına değinerek, "Bugün sabah saatlerinde Brüksel'de meydana gelen, terörün küresel yüzünü bir kez daha gösteren saldırıları lanetliyor, Belçika Hükümeti ve halkına taziyelerimi sunuyor, milletimiz adına dayanışma duygularını paylaşmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

"Terör örgütlerinin imdadına sürekli olarak paralel örgüt yetişiyor"

Davutoğlu, "Son dönemde peş peşe gerçekleştirilen saldırılar terör örgütlerinin nasıl koordineli çalıştığını, nasıl birbirini tamamladıklarını, nasıl aynı merkezden Türkiye'ye saldırmak üzere yönetildiklerini gösteriyor. Bazen PKK'nın imdadına DAEŞ yetişiyor, bazen DAEŞ'ın imdadına DHKPC, bu terör örgütlerinin tümünün imdadına da sürekli olarak paralel örgüt yetişiyor" dedi.

Başbakan Davutoğlu'ndan taşeron işçilere müjde

Başbakan Davutoğlu, "Bir kez daha bu sözde barış havarilerine soruyorum; şu son bir ay içinde onlarca insan canlı bomba saldırılarında katledilmiş, güvenlik güçlerimiz PKK'lı teröristlerce şehit edilmiş, siviller ölmüş, şehirler yakılmış. Neredesiniz ey aydınlar, akademisyenler. Hangi vicdanla şimdi bütün bu olanları, öldürülenleri unutup tekrar tekrar bize saldırıyorsunuz, neden PKK'yı lanetleyen bir bildiri yayınlamıyorsunuz. Bildiriyi bırakın, neden PKK'ya dair bir eleştiri cümlesi dahi kuramıyorsunuz. İşte terör örgütü bu tablodan cesaret alıyor." şeklinde konuştu.

"Kıyamete kadar..."

İzleyicilerin "Dik dur eğilme bu millet seninle" sloganları üzerine Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çanakkale'de Seyit onbaşılar nasıl eğilmedilerse Allah şahit olsun, Meclis şahit olsun ki biz de eğilmedik, eğilmiyoruz, eğilmeyeceğiz. Yılmadık, yılmıyoruz, yılmayacağız. Korkmadık, korkmuyoruz, korkmayacağız. Ayaktayız, ayakta dimdik olacağız. Kıyamete kadar bu milletin istikbalini korumaya canımız pahasına her daim seferber olacağız. Allah devletimizi ve milletimizi baki ve galip eylesin.

"Kılıçdaroğlu'nun terör konusunda ezber bir tutumu var"

Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Canlı bombanın taziyesine giden, terörist cenazelerine katılıp ağıt yakan, sokağa davet ettiği vandallarla 50 vatandaşımızın ölümüne yol açan, her gün devleti, hükümeti eleştirip PKK'ya tek laf edemeyen HDP'yi size ve milletime anlatmama gerek yok. Durumu açık seçik ortada ama beni asıl şaşırtan CHP'nin durumu. Onun için de CHP'ye oy veren vatandaşlarımızın da ciddi bir muhasebe yapmasını ve seslerini yükseltmelerini bekliyorum. Sayın Kılıçdaroğlu'nun terör eylemleriyle ilgili çok klasik, her zaman aynı şekilde işleyen ezber bir tutumu var. Terör konusunda kendisinden halen net bir tutum görebilmiş değiliz. Terör eylemleri sonrasında duyduğumuz sadece temelsiz bir AK Parti eleştirisi. 

"Sayın Kılıçdaroğlu, sen önce partini yönet"

CHP'nin milletin hissiyatına tercüman olmak yerine paralel yapının yazdığı senaryolardan medet umarak yenilgi üstüne yenilgi aldığını ifade eden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buradan bütün ana muhalefet partisi milletvekillerine ve bu partiye oy vermiş seçmen vatandaşlarımıza sesleniyorum: Lütfen teröre karşı net tavrınızı ortaya koyun ve sesinizi yükseltin. Sayın Kılıçdaroğlu, bizim ülkeyi yönetip, yönetemeyeceğimizi tartışmaktan önce sen partini yönet, sonra Türkiye'nin nasıl yönetileceğiyle ilgili söz söylersin.

Paralel Yapı'nın elebaşı Amerika'da kalıp Rus gazetesine demeç veriyor

"O Paralel Yapı'nın elebaşı, geçtiğimiz günlerde bir Rus gazetesine verdiği röportajda, Türkiye'yi 'terör devleti' olarak tanımlıyor." diyen Başbakan Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Amerika'da kalıp Rus gazetesine demeç veriyor; sonra da hala masum olduğunu iddia edip bizlere beddualara devam ediyorlar. Onların bedduası işlemez. Çünkü bizim arkamızda milletin duası var, Çanakkale şehitlerinin duası var."

"Terör kaybedecek, millet kazanacak inşallah"

Davutoğlu, "Bu kurabilecekleri son pusu, o yüzden bütün hainleri bir araya topladılar. Bu şebekeyi de çökerttiğimizde Türkiye'nin önü tamamen aydınlık olacak. Terör kaybedecek, millet kazanacak inşallah." değerlendirmesinde bulundu. 

"Siyasetçi kimseden korkmadan, hür vicdanıyla konuşabilmelidir"

Davutoğlu, "Fezlekeleri yargıya intikal ettirme teklifimiz, siyaseti zayıflatmak, güçsüzleştirmek gibi bir maksat taşımıyor. Siyasetçi kimseden korkmadan, hür vicdanıyla konuşabilmelidir. Bunun yasal güvencesinin ortadan kaldırılmasına asla müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Şunu herkes bilsin ki TBMM'nin iradesine ve kürsüde siyasetçinin hür vicdanına hiçbir şekilde dokundurtmayız. Bir daha bu Meclis hiçbir suretle kapatılmayacak, bir daha bu Meclis'in hür milletvekilleri herhangi bir şekilde  siyasi bakımdan ipotek altına alınamayacaktır."

Davutoğlu, "Ama Meclis'te eğer birileri suç işlemişse, teröre destek vermişse, birileri birçok davadan milletin iradesi dışında sapmışsa, bunların bu tavırlarının karşılığını görmesi normaldir." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Alp Özden, Alper Atalay, Kadir Karakuş, Melda Çetiner Karagöz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.