Почетна > живот

живот друго Вести

Паркинсовата болест претставува нарушување на движењата до кои доаѓа поради загубата на неврони кои лачат допамин, невротрансмитери во делот од мозокот кој ги контролира движењата

Според анкетата, 34 отсто од испитаниците велат дека можноста од користење нуклеарно оружје во случај на нова светска војна е „многу висока“, додека 28 отсто рекоа дека можноста е „висока“.

Гулчин Согут, Турчинка во средните триесетти години, во разговорот за Anadolu Agency (AA), раскажа дека во текот на патувањето низ Африка се соочува со најтешко совладливиот терен

Во овогодишната трка учествуваа 40 натпреварувачи, а победнички пар беа Крис Хепворт и Таниша Принс. Овој пар постави и нов рекорд на трката во Доркинг, 1 минута и 37 секунди

Утврдено е дека 42-годишниот маж нема никакви здравствени потешкотии освен искривување на 'рбетот, а грижата за него ја продолжува социјалната служба

Дрвото стекна слава по приказната со јаболкото кое паднало на земја пред британскиот научник Исак Њутн и го инспирирало да ја формулира „Теоријата за гравитација“

„Симболите на криминалот и злото треба да се срушат, а таков е случајот и со вилата Монако Апартман. Тие објекти се градени со крвта и страдањето на невини луѓе“