Почетна > образование

образование друго Вести

Основачот на Амазон, Џеф Безос и неговата сопруга Мекензи донираат 33 милиони долари за финансирање на школарина на имигрантите без дозвола на престој во САД

На Универзитетот Гоце Делчев во Штип денес се одржа свеченото отварање на „Турското катче и училница“ од страна на Институтот Јунус Емре во Скопје, во соработка со Универзитетот Гоце Делчев

Деканот на Факултетот за безбедност, Никола Дујовски, на церемонијата за потпишување на договорот рече дека тој ќе создаде нови можности за професорите и за студентите за создавање нови форми во борбата против криминалот

„Од септември, вкупниот ефект од зголемувањето на минималната плата и зголемувањето од два процента кај градинките ќе биде до 2.040 денари, во зависност од нивното работно место“, рече Мила Царовска

„Се одлучив за пијано бидејќи како мал слушав многу оркестарски изведби, но најмногу ми оставија впечаток концертите со пијано, бидејќи кога го слушам овој инструмент, тогаш во мене се будат емоции“

Темата на предавањето на проф. д-р Давутоглу беше „Иднината на националниот и глобалниот (не) поредок: Ексклузивниот популизам против инклузивното глобално владеење“. Во рамките на предавањето, тој се осврна и на актуелните теми во светот

Заменик-министерот Висар Ганиу пренесе дека Министерството за образование и наука даде одобрение за 63 работни места на Универзитетот „Мајка Тереза“, од кои 43 се за академски кадар и 20 за управниот кадар